Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip na week vol ellende: ‘Natuurlijk begrijp ik zorgen supporters’

John van ’t Schip oogt soms uiterlijk onbewogen. Toch stelt hij na de extreem late gelijkmaker van Go Ahead Eagles (1-1) flink chagrijnig te zijn. ‘Dat dit gebeurt, is typerend voor dit seizoen.’

Door Jordy Haak
05 april 2024 - 08:33
Schip Na Gae 1200
Van ’t Schip is flink chagrijnig na de 1-1. © Pro Shots

Soms hebben we het gevoel dat de gifbeker van Ajax is getransformeerd in een bodemloze put. Na een nieuwe week vol ellende, leek de ploeg van Van ’t Schip in ieder geval drie punten over te houden aan het treffen met de directe concurrent uit Deventer. Totdat Bas Kuipers diep in blessuretijd de 1-1 op het scorebord bracht, na een wedstrijd die Ajax grotendeels controleerde.

Er lijkt dit seizoen bijna een patroon te zitten in het uiterst knullig verspelen van de overwinning. “Je merkt dat er op die momenten spanning op staat. Daardoor gaat het ook nu weer mis,” zo beaamt Van ’t Schip. “In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle stonden we eerder dit seizoen zelfs met 2-0 voor. Ook tegen NEC incasseerden we de gelijkmaker in blessuretijd. Benjamin Tahirovic veroorzaakte in het uitduel met Almere City een paar seconden voor het laatste fluitsignaal een strafschop…”

Van ’t Schip kan de momenten zo opnoemen. Situaties waar we als supporters ondertussen hoorndol van worden. Donderdag was het Diant Ramaj die een hoge bal verkeerd inschatte en niet onder controle kreeg. “Hij heeft ons dit seizoen vaak gered, maar in dit geval had hij beter in zijn doel kunnen blijven staan of de bal weg kunnen stompen,” is Van ’t Schip duidelijk.

Aanbevolen
Taylor zag gelijkmaker niet aankomen, maar is blij voor ‘lieve jongen’ Gaaei

“Dat we deze wedstrijden niet over de streep trekken, heeft er ook mee te maken dat we zelf niet effectief genoeg zijn,” vervolgt de trainer. “Dat was in veel wedstrijden een probleem. We moeten eerder afstand nemen. Daarnaast missen we in de slotfase soms de power en kwaliteit om een wedstrijd uit te spelen.”

Het zijn pijnlijke conclusies, maar het is de harde realiteit. De nieuwe domper volgde na een week waarin het maar weinig over voetbal ging. Het op schorsen van algemeen directeur Alex Kroes domineerde het nieuws. Tegenover de media stelde Michael van Praag dat supporters zich geen zorgen hoeven te maken over de toekomst.

Precies dat doen we juist wel. Heel erg zelfs. Wij van Ajax Life vroegen daarom aan Van ’t Schip of hij de zorgen van supporters begrijpt. “Natuurlijk snap ik die zorgen,” aldus de coach. “Dit is niet het seizoen waar je als supporter van Ajax blij van wordt. Na wat er de afgelopen transferwindows is gebeurd, hoop je dat er komende zomer wel versterkingen komen die het elftal beter gaan maken. Daar gaan we wel vanuit,” blijft hij hoopvol.

“Er zit ook echt wel kwaliteit in het elftal,” vervolgt hij. “Met gerichte aankopen denk ik dat deze ploeg alleen maar beter kan worden. Daarom wilden we er afgelopen winter naast Jordan Henderson het liefst nog een paar sterkhouders bij. Dan kun je groeien. Nu is de balans nog zoek. De selectie is jong en maakt veel mee. Degenen die hier komend seizoen nog zijn, nemen dat als ervaring mee. Hopelijk kunnen ze dat vertalen in iets waardoor ze Ajax hogerop gaan helpen.”

Aanbevolen
Gaaei vond weer zelfvertrouwen na gesprekken met mental coach

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >