Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gaaei vond weer zelfvertrouwen na gesprekken met mental coach

We hadden Anton Gaaei een heldenrol gegund in het thuisduel met Go Ahead Eagles, maar het liep anders (1-1). Toch mag de verdediger tevreden zijn over zijn eigen wedstrijd. Na een lastige periode heeft de Deen zijn zelfvertrouwen weer gevonden.

05 april 2024 - 01:30
Gaaeiajagae800
Deze goal had een beter lot verdiend. © Pro Shots

Gaaei maakte zijn eerste treffer voor Ajax op fantastische wijze. De rechtsback nam een voorzet van Mika Godts vol op de pantoffel en poeierde ‘m in het doel. Toen hij de bal zag aankomen, twijfelde hij geen moment. “In voetbal is het belangrijk snelle beslissingen te maken. Ik weet dat ik een goed schot heb. Het werd tijd dat ook te laten zien.” 

Toch overheerst na afloop vooral frustratie over het late gelijkspel. “Natuurlijk ben ik blij met m’n doelpunt, maar ik kan nog beter. Dit is pas het begin. Ik ben blij met m’n eigen prestatie, maar teleurgesteld over het resultaat. Dit is niet wat we wilden. We blijven achter met een shitfeeling,” zo antwoordt Gaaei op vragen van Ajax Life.

Wat in ieder geval opvalt, is dat de verdediger met een stuk meer zelfvertrouwen speelt. Dat erkent hij zelf ook. “Daar draait het in voetbal om. Ik heb goede gesprekken gehad met mijn familie, vrienden, mensen binnen de club en mental coaches. Die gesprekken gingen over de dingen waarop ik me moet focussen. Het is best moeilijk je af te sluiten voor de media of uitfluitende fans, maar ik luister nu vooral naar de mensen die dicht bij me staan.”

Aanbevolen
Taylor zag gelijkmaker niet aankomen, maar is blij voor ‘lieve jongen’ Gaaei

Supporters zijn veelal kritisch geweest op Gaaei, maar toen hij in de slotfase van het duel naar de kant ging, rolde een groot applaus van de tribune. “Dat gaf me een warm gevoel. De ene dag ben je de slechtste speler van het veld, de andere dag de beste. Ik laat m’n voeten spreken in plaats van naar de kritiek te luisteren.”

Gaaei lijkt zich beter te voelen in een systeem met vijf verdedigers, maar zegt ook prima met vier achterop te kunnen spelen. “Ook daarin kan ik de connectie met de rechtsbuiten zoeken en de overlap maken,” aldus de Deen, die bij Ajax veel praat met mede-Scandinaviërs Sivert Mannsverk en Kristian Hlynsson.

Het is zaak deze nieuwe teleurstelling snel te verwerken, want zondag staat de klassieker op het programma. Gaaei heeft het gevoel wat recht te willen zetten. Persoonlijk, maar ook als team. “Ik kijk ernaar uit. Het is de grootste wedstrijd in Nederland. Ik geloof in een goed resultaat. We willen laten zien beter te zijn dan in de eerste wedstrijd. We zijn er klaar voor.”

Aanbevolen
Van ’t Schip na week vol ellende: ‘Natuurlijk begrijp ik zorgen supporters’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >