Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor zag gelijkmaker niet aankomen, maar is blij voor ‘lieve jongen’ Gaaei

Kenneth Taylor gaf na een nieuwe sportieve teleurstelling tekst en uitleg over wat er ditmaal fout was gegaan. Ajax had een driepunter binnen handbereik, maar in de blessuretijd van de tweede helft maakte Go Ahead Eagles de gelijkmaker: 1-1. Hij zag het niet aankomen.

05 april 2024 - 08:06
Taylor 1200
Taylor vindt zijn nieuwe positie best oké. © Pro Shots

Voor de draaiende camera van ESPN leek Taylor ook niet helemaal te kunnen verklaren hoe het kwam dat Ajax weer dure punten door het putje spoelde. “Heel eerlijk gezegd voelde ik de gelijkmaker niet aankomen. Ze speelden ook een-op-een natuurlijk. AZ verloor woensdag, dus het was lekker geweest te winnen,” aldus Taylor, die eraan toevoegde dat de hoop niet weg is en dat de ploeg nooit opgeeft.

Het voelt een beetje als het uitspreken van gemaakt vertrouwen, want dit Ajax is en blijft broos. Na de fantastische openingstreffer van Anton Gaaei leek de ploeg de wedstrijd onder controle te hebben, maar er is uiteindelijk maar weinig voor nodig om alsnog om te vallen. Ditmaal kreeg Diant Ramaj de hoon over zich heen. De doelman trad weinig doortastend op. Dat leverde de late gelijkmaker op.

De vingers wezen dus naar de keeper, zoals de vingers ook veelvuldig wezen naar Gaaei. De Deense rechtsback oogstte ditmaal applaus. Enerzijds door zijn prachtdoelpunt, anderzijds omdat supporters ook wel weten dat Gaaei een moeilijke periode achter de rug heeft. Iets met een gunfactor.

Aanbevolen
Gaaei vond weer zelfvertrouwen na gesprekken met mental coach

Ook Taylor is blij voor zijn ploegmaatje. “Heel leuk. Ik ben heel blij voor hem. Het was echt een wereldgoal. Tegen PEC Zwolle had hij een assist, dus hij doet het goed. Ik steun hem sowieso. Het is een hele lieve jongen, die ik altijd zou helpen.”

Taylor weet immers zelf ook hoe het is als het publiek kritisch is. Ook tegen Kowet speelde de middenvelder weer als linkerwingback. Een rol waar hij geen problemen mee zegt te hebben.

“Het is wel wat anders, maar daarvoor speelde ik als ‘linkertien’. Op die positie kom ik nu ook wel vaak. Alleen verdedigend is het wat anders. De positie is oké. Ik doe gewoon alles om de ploeg te helpen. Waar ik ook sta, geef ik honderd procent.”

Aanbevolen
Van ’t Schip na week vol ellende: ‘Natuurlijk begrijp ik zorgen supporters’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >