Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor vindt vragen over 4-3-3-formatie een beetje makkelijk

Kenneth Taylor werd na de nipte 2-1-zege op FC Twente uitgeroepen tot King of the Match. Hij begon het duel als wingback, maar eindigde als echte nummer tien. Na afloop meldde de Ajacied zich in de perskamer om vragen te beantwoorden.

14 april 2024 - 19:53
Taylor 1200 (2)
Taylor ontdoet zich van oude bekende Eiting. © Pro Shots

Een van de eerste vragen die Taylor kreeg, ging over de 6-0-nederlaag tegen Feyenoord. Hoe hard kwam die klap bij hem aan? “Het was een van de donkerste dagen uit mijn leven. We wilden tegen Twente een reactie geven. Voor rust lukte dat niet, erna gelukkig wel.”

Ajax – wederom met vijf verdedigers – speelde voor rust inderdaad een weinig energieke wedstrijd, terwijl het mazzel had dat de bezoekers er ook niet heel veel zin in leken te hebben. Toch kwam Twente via Ricky van Wolfswinkel op voorsprong. Tijdens de rust wond John van ’t Schip zich op, verklapte Taylor. Wat zijn coach precies zei, wilde hij echter niet delen.

Van ’t Schip greep wel in door na rust terug te schakelen naar een vertrouwde 4-3-3-formatie. “Dat pakte heel goed uit,” stelde Taylor met een gulle lach. Vindt hij niet dat Ajax gewoon weer altijd zo moet voetballen als de geschikte spelers daarvoor beschikbaar zijn? Een ietwat getergde reactie volgde.

“We hebben eerder dit seizoen ook zo gespeeld. Toen pakte het niet goed uit. Dan zeggen jullie weer: ‘Had met vijf verdedigers gespeeld.’ Dan keren jullie de vraag om. Maar goed, ik ben zelf opgegroeid met een 4-3-3-formatie. Voetballen met vijf verdedigers is voor veel spelers iets nieuws.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet Ajax na rust juiste reactie tonen: ‘Belangrijk voor het gevoel’

Taylor was met een assist belangrijk bij de 1-1 van Brian Brobbey. De spits kopte een vrije trap van zijn maatje keurig in de touwen. Daar ging wat overleg over afstand aan vooraf, vertelde Taylor. “Brian riep dat ik de bal naar de tweede paal moest brengen. Hij zei het van tevoren. Dat pakte goed uit.”

Natuurlijk krijgt ook Taylor mee dat het aan alle kanten rommelt op bestuurlijk vlak bij Ajax, maar daar wilde hij niks over zeggen. Hij kreeg er een aantal maal vragen over, maar het kind van de club focust zich veel liever op dat waar het bij Ajax echt over moet gaan: voetbal.

“Het is een lastige tijd. Voor iedereen. Voor elke Ajacied. Toch zit ik goed in mijn vel. Negatief doen, heeft geen zin. Ik ben positief naar iedereen toe. Ik probeer elke wedstrijd mijn ding te doen en honderd procent te geven. Dat lukt de ene wedstrijd beter dan de andere. De laatste weken speel ik vaak als wingback. Daar heb ik ook veel vrijheid. Ik vind het een prima positie.”

Taylor was blij dat zijn ploeg de zege op Twente over de streep trok. In blessuretijd was het soms flink billenknijpen voor de neus van Gerónimo Rulli, maar de drie punten bleven gelukkig in Amsterdam. “Ik voelde de bui dit keer niet hangen,” stelde Taylor dan ook. Dat neemt niet weg dat hij blij was dat Ajax ditmaal niet op het laatste moment instortte. “We bleven strijden en het publiek ging er vol achterstaan. Als we vertrouwen hebben, dan zijn we gewoon een goed team.”

Aanbevolen
Bergwijn: ‘We moesten supporters iets geven’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >