Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn: ‘We moesten supporters iets geven’

Na een week vol ellende, toonde Ajax tegen FC Twente weer een teken van leven. De Ajacieden trokken het duel in de tweede helft naar zich toe. Steven Bergwijn schoot zijn ploeg vanaf de stip naar een 2-1-zege. Daar hadden supporters volgens hem recht op.

15 april 2024 - 09:20
Bergwijnajatwe800
Er was eindelijk weer reden tot lachen. © Pro Shots

“Na wat er vorige week in Rotterdam is gebeurd, is het natuurlijk heerlijk dat je hier wint,” zo stelt de aanvoerder na afloop in gesprek met de NOS. “Het was verschrikkelijk voor iedereen die van Ajax houdt. Iedereen zat in zak en as. We konden niet wachten om het recht te zetten en een nieuwe wedstrijd te spelen.” 

Toch leek een driepunter er in de eerste helft niet in te zitten. Ajax kwam voor rust energieloos voor de dag. Dat zag Bergwijn ook. “We speelden zonder agressie. Dan kom je nog op een 1-0 achterstand ook,” aldus de aanvaller, die merkte dat de ploeg met een andere mentaliteit uit de kleedkamer kwam.

Aanbevolen
Taylor vindt vragen over 4-3-3-formatie een beetje makkelijk

“Ik denk dat we een hele goede tweede helft hebben gespeeld. In de rust werd er gezegd dat het veel agressiever moest. We wilden niet weer afgaan. Iedereen voelde dat. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft waren we scherp en zaten we erbovenop. Agressiever, met druk vooruit. Dan kunnen we het iedereen lastig maken.” 

Na een week vol bestuurlijke ellende en de afgang in De Kuip die nadreunde, vond Bergwijn dat supporters een zege verdienden. “Dat het publiek er fantastisch achter staat, helpt ook. Ik denk dat we supporters iets moesten geven. Dat hebben we gedaan.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet Ajax na rust juiste reactie tonen: ‘Belangrijk voor het gevoel’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >