Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch schuldbewust na tegengoal: ‘Had beter moeten anticiperen’

Devyne Rensch speelde tegen Excelsior (2-2) een wedstrijd met twee gezichten. De verdediger was met een goal en een assist belangrijk, maar ging ook in de fout bij de tweede tegentreffer. Hij erkent dat hij daar meer had moeten doen.

Door Jordy Haak
25 april 2024 - 08:47
Renschajaexc800
Rensch houdt de moed erin, al lijkt dat hier niet zo. © Pro Shots

De tweede helft tegen FC Twente (2-1) gaf een sprankeltje hoop, maar tegen Excelsior liet de ploeg wederom zien hoe broos het allemaal is. We kregen opnieuw een onthutsend zwak Ajax voorgeschoteld. Eigenlijk verbaast het niemand meer. Het lijkt alsof de spelers het zelf ook allemaal wel goed vinden.  

Rensch ervaart dat anders. “Elke wedstrijd is verschillend. Ik weet van mijn teamgenoten dat ze ieder duel honderd procent geven. De ene keer speel je beter dan de andere keer. Dat is normaal, we zijn mensen. Tegen Excelsior begonnen we heel slecht. Dat kan gebeuren, maar je moet er wel voor blijven gaan.”

Iedereen weet dat de druk bij Ajax hoog is, maar Rensch heeft niet het idee dat spelers daar onder lijden. “Ik voel die druk persoonlijk niet. De nieuwe spelers moeten misschien aan het Ajaxspel en de omgeving wennen, maar als ik ze spreek of recht in de ogen aankijk, zie ik dat ze met vertrouwen het veld op gaan.”

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan. Steven Bergwijn maakte een onnodig domme overtreding, veroorzaakte een penalty en mocht inrukken. Het was alweer de achtste rode kaart van dit seizoen. Welke afspraken zijn er met een man minder? Volgens Rensch verschillen die per duel.  

Aanbevolen
Van ’t Schip mist balans en kwaliteit in jonge ploeg

“Die rode kaarten pakken we niet bewust. Maar als het gebeurt, weten we wat we moeten doen,” aldus de rechtsback. “Het is kijken wat het spel brengt. Deze keer schakelden we over naar een 4-4-1-systeem. Het is lastig met een man minder druk te zetten. Aanvallend kan Excelsior een-op-een spelen en hebben ze altijd een man over.”

Een ander terugkerend fenomeen, is het aantal tegengoals. “Dat is belachelijk. Het is Ajaxonwaardig,” zo stelt Rensch, die probeert naar een verklaring te zoeken. “We weten wat we moeten doen, maar we hebben veel nieuwe spelers. Het heeft tijd nodig om beter samen te werken, elkaar beter te leren kennen.” 

Over zijn eigen rol bij de tweede tegentreffer van Excelsior, is Rensch schuldbewust. Lazaros Lamprou kon ongedekt de 2-1 binnenkoppen, nadat Kenzo Goudmijn al eerder ongehinderd de bal mocht voorslingeren. “Ik had beter moeten anticiperen,” erkent de verdediger. “Bij de voorzet moet ik contact maken met de man. Dan kan hij nooit binnenkoppen.”

Ondanks alle ellende, houdt Rensch de moed erin. Waar haalt hij die positieve insteek in zo’n seizoen vandaan? “Het is een rotseizoen, maar ik vertrouw op mijn spelers, de staf en iedereen eromheen. We moeten de komende drie wedstrijden steeds drie punten pakken. Dan heb ik er vertrouwen in dat we nog vijfde worden. Dit maakt ons sterker voor de toekomst.”

Aanbevolen
Erbarmelijk zwak Ajax geeft niet thuis tegen Excelsior en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >