Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Feyenoord scoort erop los in speeltuin Ajax en dit valt op

De slechtnieuwsshow is niet te stoppen, want het verbijsterend slappe Ajax werd tijdens de klassieker volledig overhoop gespeeld. Feyenoord was met 6-0 veel te sterk. Ajax zakt af naar de zesde plek op de ranglijst. Wat ons na een toch al ellendige week opviel in De Kuip? Nou ja, lees maar. Zucht...

07 april 2024 - 16:25
FEYAJA 120
Ajax stond ontzettend veel in de achteruit. © Pro Shots

Rulli basis en Brobbey bank
John van ’t Schip koos in het zonovergoten Rotterdam voor Gerónimo Rulli als vervanger voor Diant Ramaj. De Duitse doelman brak zijn linkerelleboog tijdens Go Ahead Eagles-thuis. Brian Brobbey was fit genoeg om in de spelersbus te stappen. Deze werd in Amsterdam op fraaie wijze en met veel fakkels uitgezwaaid door een deel van de trouwe aanhang.

Brobbey begon overigens op de bank. Hij bleef daar ook. Wat hij vanuit de dug-out kreeg voorgeschoteld, had niks met Ajax te maken.

Persoonlijke fouten nekken Ajax
Rulli weet nog wat keepen is, want al in de openingsminuut haalde hij met zijn voet een venijnige inzet van Santiago Giménez uit de korte hoek. Het was uitstel van executie. De gastheren begonnen vol vuur aan het duel met de aartsrivaal. Het werd een wedstr… Eh, ontmoeting die voor Ajacieden heel veel pijn deed.

Het hulpeloze Ajax stond vooral in de achteruit. Daarbij speelde de ploeg in een tergend laag tempo. Wellicht in de hoop Feyenoord te ontregelen, maar dat werkte niet. Integendeel zelfs. Ahmetcan Kaplan nam na een halfuur wel heel veel tijd met de bal aan de voet. En precies die tijd had hij niet. Het leverde dom balverlies op. De dankbare Igor Paixão wipte bal pardoes over Rulli heen.

Jorrel Hato ging nog geen twee minuten later eveneens in de fout. Ook hij nam te veel tijd. Wéér betekende dat totaal onnodig balverlies. Feyenoord wist er wel raad mee. Via Bart Nieuwkoop kwam de bal rap bij Yankuba Minteh terecht. Hij verdubbelde de score razendsnel: 2-0. Zo had de defensie van Ajax het grootste aandeel in de tussenstand op dat moment.

Aanvallende onmacht Ajax
Voor Ajax was er helaas geen houden meer aan tegen Feyenoord, dat bloed rook. David Hancko kopte zijn ploeg nog voor rust naar 3-0. Ajax stelde er aanvallend helemaal niks tegenover. Steven Bergwijn en Mika Godts werden voorin niet gevonden. Een schot of kopbal op het vijandelijke doel zagen we niet. Feyenoordkeeper Timon Wellenreuther had net zo goed een snipperdag kunnen nemen.

Mist van wanhoop
Ajax kwam met twee nieuwe gezichten uit de kleedkamer. Met Chuba Akpom en Branco van den Boomen hoopte Van ’t Schip voorin wat meer stootkracht te krijgen. Voor Anton Gaaei en Kristian Hlynsson was het einde wedstrijd. Het maakte allemaal niet zo veel uit. Ajax speelde in Rotterdam een parodie op voetbal. Er was geen scherpte en de beleving leek ver te zoeken. Onze ploeg voetbalde in een mist van wanhoop.

De 4-0 van Feyenoord was hierin ook exemplarisch. Minteh krulde de bal op mooie wijze – maar totaal ongehinderd – achter Rulli. Hato en Benjamin Tahirovic stonden erbij en keken ernaar. Het was wachten op een nog grotere vernedering. Die zou zich aftekenen na idioot balverlies van Van den Boomen. Had hij de eerste helft soms niet gezien? Quinten Timber snoepte hem de bal af en joeg de 5-0 achter Rulli. Zucht...

Feyenoord waant zich in speeltuin
Het werd alleen maar erger en erger. Met nog een kwart wedstrijd op de klok schoot Paixão de bal onderkant lat in het doel: 6-0. Om hem heen veel Ajaxverdedigers, maar geen van hen greep in. Echt ongekend. In De Kuip werd het ‘tien, tien, tien’ aangeheven. Dat was net zo logisch als dat het vreselijk pijnlijk is voor iedereen met een wit-rood-wit hart. Michael van Praag kan roepen dat Ajax geen speeltuin is, maar het tegendeel bleek zondag.

Het duurde tot de 82ste minuut voor Ajax tot een doelpoging kwam. Invaller Julian Rijkhoff profiteerde niet. Logisch. Wij zouden ook onze eerste treffer voor Ajax voor een leukere wedstrijd hebben bewaard. Het laatste fluitsignaal van Danny Makkelie voelde als een zegen.

We wensen alle Ajacieden veel sterkte bij alle koffieautomaten op het werk, want er zijn grenzen aan wat je als supporter kunt verwerken…

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >