Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - FC Twente

Er zijn nog vijf potjes te gaan tot dit rampseizoen erop zit. Ajax hoopt de sportief slechte periode in de laatste fase van de competitie om te draaien. FC Twente komt zondag op bezoek in de Johan Cruijff Arena. We beschouwen voor.

13 april 2024 - 12:19
Driedingentweaja800
Twente-thuis eindigde vorig seizoen in 0-0. © Pro Shots

Blessure-update
John van ’t Schip moet het zondag wederom doen zonder Steven Berghuis en zijn kwakkelende rug. Wanneer hij wel weer kan spelen, is onduidelijk. De trainer kan er weinig zinnigs over zeggen. Ook Jordan Henderson is er tegen Twente niet bij. Hij revalideert in Engeland en keert komende week terug naar Amsterdam.

Borna Sosa was de afgelopen weken ziekjes, maar is inmiddels weer opgeknapt. Hij keert terug in de wedstrijdselectie. Brian Brobbey is er ook bij, maar kan nog geen negentig minuten spelen. Hetzelfde geldt voor Mika Godts.

Bij Twente missen ze zondag sowieso Myron Boadu. De spits kampt met een hamstringblessure. Achter de namen van Mees Hilgers, Michel Vlap en Gijs Smal staat een vraagteken. “We trainen zaterdag nog,” aldus trainer Joseph Oosting. “Daarna kijken we hoe fit de mannen zijn en wie kan starten of eindigen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Gesprek met supporters bij slagboom was respectvol’

Rulli: ‘Proberen de fans weer voor ons te winnen’
Gerónimo Rulli had zich zijn rentree onder de lat ongetwijfeld anders voorgesteld. De 6-0-nederlaag in De Kuip deed pijn, bij iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. “We snappen de pijn bij de fans vanwege het resultaat afgelopen weekeinde,” zo vertelt de Argentijn in gesprek met het eigen clubkanaal.

“Het is moeilijk omdat we grotendeels verantwoordelijk zijn voor wat er nu gebeurt. Die verantwoordelijkheid moeten we nemen,” vervolgt Rulli. “Het is zaak onze rug te rechten. Dit is een heel slechte periode, maar ik twijfel er niet aan dat we hier sterker uitkomen. Het laat een litteken achter, maar we hebben er ook veel van geleerd.”

Terugblikken wil Rulli niet meer. Hij kijkt liever vooruit, zeker nu Ajax in de slotfase van het seizoen zit. “De laatste vijf wedstrijden zijn nu het belangrijkste. Die moeten we zien te winnen. Verder moeten we proberen de fans weer voor ons te winnen.”

Aanbevolen
Overweegt Van ’t Schip tegen Twente met drie aanvallers te spelen?

Oosting noemt Ajax onvoorspelbaar
De nummer drie van de eredivisie ruikt bloed. Twente gaat in de Johan Cruijff Arena dan ook vol voor de overwinning. “We kunnen zondag laten zien hoe goed we het hele jaar al zijn,” zo stelt Oosting. “Gezien onze ambitie zou het raar zijn als we voor een punt naar Amsterdam gaan. We gaan voor het maximaal haalbare.”

De Twentetrainer waakt desondanks voor onderschatting tegen het mentaal gekneusde Ajax. Iets met een kat in het nauw. “Ajax heeft goede spelers en is onvoorspelbaar. Ik wil vooral naar onze ploeg kijken, naar onze manier van voetballen. We willen zondag graag terugzien hoe we het hele jaar voetballen. 

Ajax en Twente trappen zondag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat onder leiding van Serdar Gözübüyük, terwijl Pol van Boekel de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: hoe maak jij Ajax gevaarlijk tegen Twente?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >