Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip: ‘Gesprek met supporters bij slagboom was respectvol’

We kijken met z'n allen vooruit naar Ajax - FC Twente, maar John van ’t Schip wilde desgevraagd ook nog wat kwijt over supporters die de bus opwachtten na de vernederende 6-0-oorwassing in De Kuip.

12 april 2024 - 15:33
Schip 1200 (2)
De trainer was zelf ook kapot van de nederlaag. © Pro Shots

Ajaxonwaardig, een mokerslag, een schande, verbijsterend… Je kunt veel etiketten plakken op de wijze waarop Ajax zich een week geleden door Feyenoord op een hoopje liet spelen. Bij een deel van de supporters was de maat vol. Zij stonden bij de Johan Cruijff Arena om de spelersbus op te wachten.

We vroegen Van ’t Schip tijdens de persbabbel richting Twente-thuis hoe dat binnenkwam bij hem en de spelers. Maakte het indruk? En hoe staat de ploeg er nu mentaal voor richting het thuisduel met de tukkers?

Van ’t Schip gebruikte de vraag vooral om zijn waardering uit te spreken richting de Ajaxaanhang. “Allereerst wil ik zeggen dat de supporters die bij de Johan Cruijff Arena stonden, dat op een hele respectvolle manier deden,” aldus de trainer tegenover Ajax Life.

“Ook de fans hebben al heel het seizoen te maken met teleurstellingen, net zoals wij als groep,” vervolgt de trainer. “Maar ze staan daar wel onvoorwaardelijk achter de ploeg. En dat gaven ze ook aan. Dat blijven ze ook doen.”

Aanbevolen
Overweegt Van ’t Schip tegen Twente met drie aanvallers te spelen?

“Het was vooral een statement waarbij ze wilden aangeven dat Ajax niet op zo’n wijze van aartsrivaal Feyenoord kan verliezen. Dat is logisch, want dat kan ook niet. Dat signaal wilden ze heel duidelijk geven. Dat is heel goed te begrijpen en dat begrijpen de spelers ook heel goed.”

De trainer kreeg even later de vervolgvraag wat er bij de bus is gezegd, maar dat kon hij niet precies woordelijk reproduceren. “De strekking is dat ze zwaar teleurgesteld waren. Ze staan daar als een familie. Ze leven van Ajax en staan heel het jaar achter de ploeg. Ook rond de klassieker bij de laatste training en het uitzwaaien van de bus op weg naar De Kuip. Het is de wedstrijd van het jaar. Het is logisch dat zo’n nederlaag stevig bij ze binnenkomt.”

“Het is goed te begrijpen,” aldus Van ’t Schip, die aangaf er zelf ook kapot van te zijn. “Supporters staan onvoorwaardelijk achter ons. En dat is bewonderenswaardig gezien de situatie waarin Ajax verkeert.”

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: hoe maak jij Ajax gevaarlijk tegen Twente?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >