Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overweegt Van ’t Schip tegen Twente met drie aanvallers te spelen?

Ajax speelt zondag in eigen huis tegen FC Twente, de nummer drie van Nederland. Ook de tukkers ruiken bloed tegen het mentaal gekneusde Ajax, dat een week eerder in Rotterdam onder het tapijt werd gespeeld. John van ’t Schip beschouwde vrijdag voor.

12 april 2024 - 16:06
Godts 1200
Godts kan nog geen negentig minuten spelen. © Pro Shots

De trainer benadrukte dat de 6-0-nederlaag tegen Feyenoord hard aankwam bij iedereen. Het was maandag aardig stil op De Toekomst. Pas vanaf woensdag zag hij de energie weer langzaam terugkeren, al is alles broos momenteel. Het is zoeken naar lichtpuntjes.

In De Kuip was Ajax aanvallend totaal onmachtig. Los van een kansje voor invaller Julian Rijkhoff, speelde de ploeg nul komma niks klaar. Met Brian Brobbey, Mika Godts en Steven Bergwijn zou je er tegen Twente voor kunnen kiezen om op de Ajaxwijze te spelen. Dus met drie aanvallers. We vroegen Van ’t Schip wat hij van die suggestie vindt.

“Je noemt met Brobbey en Godts al meteen twee spelers op die nog geen negentig minuten kunnen spelen. En je moet ook rekening houden met wat je dan weer kunt inbrengen,” aldus Van ’t Schip op vragen van Ajax Life. “Het kan uiteraard, maar we zijn een weg ingeslagen waarin we goede wedstrijden hebben gespeeld in het huidige systeem.”

De trainer – die positief sprak over supporters die na de klassieker de spelersbus tegenhielden – is onder de indruk van tegenstander Twente. “Een hele stabiele ploeg. Al heel het seizoen. Ze spelen verzorgd en gevarieerd voetbal. Veel spelers kunnen scoren. Alleen maar credits dat ze zo’n goed seizoen draaien.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Gesprek met supporters bij slagboom was respectvol’

Natuurlijk kreeg Van ’t Schip de vraag of zijn ploeg fysiek en mentaal klaar is voor de strijd op zondag. “We gaan uit van de winst, maar we komen uit een zware wedstrijd. Ik hoop dat de jongens er klaar voor zijn. Daar gaan we vanuit, maar we spelen tegen een goede opponent. We moeten er totaal voor gaan, zeker na wat er in De Kuip is gebeurd.”

Ajax kan nog steeds niet beschikken over Steven Berghuis. Hij kwakkelt met zijn rug. Hoelang dat allemaal nog duurt? Zijn trainer kon er niks zinnigs over zeggen. Ook Jordan Henderson heeft rugproblemen. Hij laat zich behandelen in Engeland en komt komende week terug naar Amsterdam. Borna Sosa was de afgelopen periode ziekjes, maar keert zondag terug in de wedstrijdselectie.

Tijdens de trainingen afgelopen week is vooral gehamerd op het sneller vooruit spelen, het agressief zijn in de duels en snelle balheroveringen. Allemaal zaken die er tegen Feyenoord slecht uitzagen. “Het zijn basisdingen. Maar het was een harde klap tegen Feyenoord. Twente-thuis is een wedstrijd waarin je als team kunt laten zien dat we beter kunnen.”

Of dat lukt, zien we zondag. De bal gaat om 16.45 uur rollen in de Johan Cruijff Arena.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: hoe maak jij Ajax gevaarlijk tegen Twente?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >