Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajacieden, we moeten hier samen uitkomen

Afgelopen week ontvingen we onderstaande brief. Met de afzender heb ik afgestemd dat ik zijn brief mocht publiceren. Voor mij en onze vereniging treft schrijver Jasper precies de kern.

08 april 2024 - 09:30
Samenuitkomen800
Uiteraard hebben we onze zorgen. © Pro Shots

Beste mede-Ajacieden,

Na weer een week vol ellende bij onze club, voel ik de behoefte om in de pen te klimmen richting jullie.

Alex Kroes is ongelooflijk dom geweest. En de raad van commissarissen heeft – zo luidt mijn bescheiden mening, na alle beschouwingen van experts te hebben gelezen – een onvermijdelijk besluit genomen. Ook ik heb veel vragen over waarom deze kwestie nu pas aan het licht komt, met daarbij het besef dat een belangrijk deel van de rvc in juli nog niet in functie was. Enfin, al deze elementen kwamen deze week ook netjes terug in de reacties van jullie als Supportersvereniging Ajax.

Vervolgens las ik dat de bestuursraad op ramkoers ligt met de rvc. Een nieuwe loopgravenoorlog binnen Ajax dreigt. Het maakt mij op voorhand bijzonder verdrietig.

Kroes, Michael van Praag, Leo van Wijk, Danny Blind, Cees van Oevelen en Louis van Gaal. Het zijn állemaal Ajacieden. Stuk voor stuk betekenden zij, elk op hun eigen manier, ongelooflijk veel voor onze club. En dat doen nog steeds. We raakten de afgelopen jaren al zoveel clubmensen kwijt. Soms was dat begrijpelijk, soms niet. Maar weet dat de pool van Ajacieden die beschikbaar zijn om ons erbovenop te helpen, kleiner en kleiner wordt. Koppen kunnen niet blijven rollen. De tribune kan niet ‘rot op’ blijven roepen.

’s Nachts schrik ik wakker van dit seizoen en het sombere vooruitzicht van magere jaren. Met tranen in de ogen denk ik dan terug aan alle prachtige momenten die Ajax Ajax hebben gemaakt.

Ajacieden die nu wellicht fouten maken of hebben gemaakt, waren óók bij die momenten betrokken. Mijn oproep is: vergeet dat niet. En laat elkaar, als Ajacieden, alsjeblieft in waarde. We moeten hier samen uitkomen.

Ik hoop, vanuit de grond van mijn hart, dat jullie als SV Ajax dat uitgangspunt de komende tijd in al jullie contacten benadrukken.

Met dank en een groet,
Jasper

Deze brief kwam voor de gigantische en beschamende afstraffing in De Kuip. Voor mij en onze vereniging treft Jasper precies de kern. Uiteraard hebben we onze gedeelde zorgen niet voor het eerst dit seizoen in gesprekken overgebracht aan de club.

In september schreef ik al persoonlijk over mijn constatering dat er een gebrek aan mentaliteit is en in december over een gebrek aan kwaliteit. We maken ons niet alleen zorgen, we zijn er als supporters doodziek van dat onze club zo uit elkaar is gevallen.

Natuurlijk zijn we teleurgesteld, verdrietig, verslagen, beschaamd, boos en wat al niet meer. Maar als supporters zijn we er altijd achter blijven staan. Spelers, trainers, bestuurders en iedereen die direct betrokken is bij onze club: doe hetzelfde.

Vorm een front en zorg er samen als de wiedeweerga voor dat Ajax weer Ajax wordt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >