Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Kwaliteit!

In september van dit jaar schreef ik al een blog over mentaliteit, omdat ik constateerde dat daar een gebrek aan was. Tegen de amateurs van USV Hercules was het schrijnend te constateren dat er drieënhalve maand later geen enkele verbetering in de instelling is waar te nemen.

22 december 2023 - 12:50
Afdruipen 1200
De spelers moeten eens goed in de spiegel kijken. © Pro Shots

Tegen amateurs die slechts tweemaal in de week trainen, moet je als Ajax minimaal op mentaliteit kunnen winnen. In deze blog wil ik daar echter iets aan toevoegen. Binnen onze vereniging zeg ik altijd dat alles wat we doen, van A-kwaliteit moet zijn. Elke dag streven we als collega’s naar die A-kwaliteit. Of het nu gaat om onze evenementen, de eigen ledenservice, media-uitingen of magazines die we uitbrengen. Alles moet top zijn. Waarom? Omdat we Ajax zijn.

Lukt het altijd? Vast niet, maar we streven er wel naar. Daarom ben ik ook zo trots op iedereen die bij ons werkt. Spelers, neem daar een voorbeeld aan. Niet alleen aan ons, maar aan iedereen die elke dag zijn best doet op zijn of haar werk. Waarbij jullie nog een extra voordeel hebben: als voetballer doen jullie wat je van kleins af aan al leuk vindt. Jullie mochten van je hobby je beroep maken.

Tegen mijn kinderen zeg ik altijd: “Voetballen doe je met een lach.” Als Ajax worden we nu uitgelachen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Zorg dat je in 2024 met een lach het veld op gaat, alles geeft dat in je zit en ook ons op de tribune weer blij maakt.

Binnen onze vereniging zeg ik altijd dat alles wat we doen, van A-kwaliteit moet zijn. Spelers, neem daar een voorbeeld aan.

Of zal het toch iets anders zijn? Ontbreekt het niet alleen aan mentaliteit op het veld, maar ook aan kwaliteit? Het is aan jullie als spelers het tegendeel te bewijzen. Laat zien dat je het Ajaxshirt waard bent. Kijk tijdens de kerstdagen in de spiegel en zorg dat dit nooit meer voorkomt.

Mocht het aan kwaliteit ontbreken, dan is het aan de staf en directie om meteen in te grijpen. Zodat we direct vanaf het begin van 2024 een ander Ajax krijgen voorgeschoteld. Dus stel jezelf de kritische vragen. Ben ik goed genoeg voor Ajax? En doe ik er alles aan om Ajaxwaardig te zijn?

Als supporters blijven we altijd onvoorwaardelijk achter de club staan. Hoe moeilijk dat na een avond als tegen Hercules ook is. Daarom was ik, ondanks de beschamende nederlaag, toch trots op de supporters in het uitvak. Zij lieten wel zien en horen Ajaxwaardig te zijn. Daarnaast vind ik een stukje nederigheid op zijn plaats en verdient Hercules de felicitaties voor de topprestatie die deze club wél leverde.

Bob Haarms zei de dag na een nederlaag altijd: “We moeten door, snuiters.” Hij had gelijk natuurlijk, maar juist de mentaliteit die ons erelid Bob Haarms wel bracht, mis ik nu. Kwaliteit verliest het van mentaliteit, als dit laatste aspect ontbreekt. En als beide ontbreken? Ingrijpen!

Hoe dan ook: eens Ajacied, altijd Ajacied. Afsluitend wens ik alle supporters in 2024 dan ook een hartverwarmend Ajax toe!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >