Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor: ‘Ik kreeg wel op mijn donder van Brian na die eerste kans’

Kenneth Taylor stond tegen Olympique Marseille weer in de basis. Hij was onderdeel van een enerverende wedstrijd die alle kanten op schoot, maar in 3-3 eindigde. Toen de stofwolken waren neergedaald, meldde de middenvelder zich bij de nababbel met de media.

22 september 2023 - 09:19
Taylor 1200
Taylor scoort na rust en dat maakt wat los. © Pro Shots

Dat het een intensief duel was, kon je best goed zien aan het vermoeide gezicht van Taylor. Hij was blij weer een rol van betekenis te kunnen spelen. De middenvelder bracht Ajax na rust op een 3-2-voorsprong. Dat doelpunt maakte wat los bij hem. “Vamos, vamos,” zagen we hem vol vuur schreeuwen. “Ik wilde dat doelpunt met iedereen vieren. Ook met de supporters. Ik was heel blij. Het was een belangrijke goal op dat moment.”

Taylor kwam gedurende de wedstrijd wel vaker in positie om te scoren. Dat gebeurde ook al kort na de snelle 1-0 van Carlos Forbs. Taylor vond doelman Pau López op zijn weg, terwijl hij de bal ook had kunnen voorschuiven op Brian Brobbey. De spits baalde dan ook ontzettend dat zijn maatje hem over het hoofd zag.

“Ik kreeg wel op mijn donder van Brian na die eerste kans. Hij was wel boos, ja. Al tijdens de wedstrijd. Je moet de bal altijd afgeven als iemand anders er beter voorstaat, maar ik had hem echt niet gezien,” reageerde Taylor eerlijk op hoe hij het binnen de lijnen had beleefd.

Aanbevolen
Berghuis heeft gemengde gevoelens en bedankt supporters

Ajax gaf tot tweemaal toe een voorsprong weg. Natuurlijk kreeg Taylor de vraag hoe dat mogelijk was, maar een goed antwoord vond hij niet. “Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe dat kan, maar het ging wel te makkelijk. We stonden met 2-0 voor en toen was het ineens 2-2. We speelden op dat moment ook niet zo goed, maar het was nergens voor nodig.”

“Het lag bij balverlies wel vaak helemaal open,” zocht Taylor toch verder naar een verklaring voor de vele tegenaanvallen. “Ik moest veel meters maken. Dat was wel zwaar. Het mag niet zo zijn dat onze twee backs gelijktijdig voorin staan als we balverlies leiden. Die situaties moeten we herkennen in het veld. Daarbij moeten we elkaar ook helpen met coaching.”

De communicatie is daarbij soms wel een dingetje. Het zijn zaken die tijd nodig hebben. “Ik spreek geen Kroatisch of Frans, maar we proberen het gewoon in het Engels,” reageerde de middenvelder met een knipoog.

Aanbevolen
Vos ondanks rode kaart blij met staande ovatie van publiek

Taylor was in elk geval blij dat hij weer speelde, na een poosje zitvlees te hebben gekweekt op de reservebank. Hij gaf aan uitleg van Steijn te hebben gehad over zijn wisselbeurten van de laatste weken. “Hij wilde met twee zessen spelen. Daar moet ik op dat moment dan mee dealen,” klonk het realistisch.

Maar goed, was Taylor uiteindelijk teleurgesteld of wellicht opgelucht na het 3-3-gelijkspel? “Opgelucht…? Hoezo? Ik had liever 3-2 gewonnen. We konden zelfs de 4-2 maken. De beste kans was op het einde nog voor mij. Helaas ging die niet binnen. De wedstrijd ging echt op en neer. Wel denk ik dat het veel beter was dan wat we tegen FC Twente lieten zien.”

Tot slot had Taylor genoten van de invalbeurt van Silvano Vos. “Ik denk dat hij een goede wedstrijd speelde. Hij was sterk aan de bal en draaide steeds goed weg. Die rode kaart was natuurlijk jammer, maar voor de rest deed hij het uitstekend.”

Aanbevolen
Steijn kritisch én trots na enerverend gelijkspel tegen Marseille

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >