Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gorter: ‘Laten we niet doen alsof ik onder zes ballen door dook’

Jay Gorter was de man die na afloop van FC Twente - Ajax (3-1) uitleg kwam geven in de perszaal van de Grolsch Veste. De doelman was hartstikke zelfkritisch, maar reageerde toch vilein op een enkele vraag uit de zaal.

17 september 2023 - 18:13
Gorter 1200
Gorter had allesbehalve een vrije middag in Twente. © Pro Shots

Het openingsdoelpunt van Daan Rots lag al snel achter Gorter. Op verzoek van Ajax Life vertelde de keeper wat daaraan voorafging. “Het begint met een schot van afstand. Die moet door mij veel beter verwerkt worden. Laat dat duidelijk zijn. De rebound komt voor de voeten van Rots. In eerste instantie blok ik nog, maar na twee keer kan ik niet een derde keer reageren. Dan valt-ie over me heen.”

Al met al was het bij vlagen een tamelijk chaotische bedoening voor de neus van Gorter. Als keeper van Ajax krijg je deze dagen veel te doen. “Die eerste goal begint bij mij. Dat zei ik al. Daar moet je reëel in zijn. Daarna herstel ik me met goede reddingen. Het loopt nog niet lekker. We geven veel kansen weg. Ook veel meer dan we zelf creëren. Natuurlijk is reddingen verrichten mijn job, maar het is bij Ajax niet ideaal dat je zoveel kansen tegen krijgt.”

Aanbevolen
Steijn: ‘Waar moet je beginnen als er geen coaching is?’

“We zijn zoekende,” herhaalde Gorter de woorden van zijn trainer, die even ervoor al een toelichting had gegeven. “We moeten keihard werken om een team te creëren dat is ingespeeld op elkaar. Ik haat het om te zeggen, maar dat heeft tijd nodig. Ook al hebben we die tijd niet. We moeten er donderdag weer staan als Olympique Marseille op bezoek komt.”

Vanuit de zaal kwam vervolgens de vraag of Gorter wist of hij eerste doelman blijft tot de terugkeer van Gerónimo Rulli, zeker nu ook Remko Pasveer weer is aangesloten. Dat was een suggestie die de goalie niet kon waarderen. “Dat moet je aan de trainer vragen, niet aan mij. De trainer zat hier net, dan had je het aan hem moeten vragen. Ik krijg nu het vertrouwen van de coach. Laten we ook niet doen alsof ik onder zes ballen door ben gedoken tegen Twente.”

Gorter ging ook nog in op de sfeer in de kleedkamer na de sof in Enschede. “Daar heerste doodse stilte. Stilte zegt soms ook genoeg. Maar na tien minuten wordt er toch gezocht naar woorden om elkaar op te peppen en om elkaar te helpen. Donderdag is alweer bijna daar. We moeten de draad zo snel mogelijk oppakken.”

Aanbevolen
Onwennig Ajax gaat er hard af in Twente en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >