Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor wil ondanks nieuwe zeperd niet bij pakken neerzitten

Voor de laatste overwinning van Ajax moeten we terug naar augustus, toen met 4-1 werd gewonnen van Ludogorets. Daarna is de club steeds verder weggezakt. Tegen AZ was het wederom kommer en kwel (1-2). De Alkmaarders stonden versteld van de ruimte die ze kregen.

09 oktober 2023 - 10:39
Taylorajaaz800
Taylor blijft positief, al lijkt dat hier niet zo. © Pro Shots

“Dat voelen wij ook,” erkent Kenneth Taylor voor de camera van ESPN. “Waar dat aan ligt? Aan de afstemming. De linies liggen te ver uit elkaar. Dan krijg je zeeën van ruimte. We trainen er wel op, maar het komt er nog niet uit in de wedstrijden. Het was wederom niet goed genoeg. We hebben gewoon niet goed gespeeld, klaar.”

Als het slecht gaat, hoop je dat iemand de boel oppept en de ploeg op sleeptouw neemt. Bij Ajax ontbreekt het juist aan leiderschap. Dat Taylor een van de ervaren mannen is, zegt veel. Toch probeert de middenvelder zijn ploeg aan te sturen. “Ik weet niet of ik een leider moet zijn, maar ik probeer wel iedereen zo goed mogelijk te helpen.” 

Ondanks alles houdt Taylor vertrouwen. “Ik ben iemand die altijd perspectief ziet en hoop houdt. We kunnen bij de pakken neer gaan zitten, maar het enige wat we moeten doen, is hard werken en alles geven. Elke dag, elke training, elke minuut dat we met voetbal bezig zijn. Dan gaan we vanzelf weer de weg omhoog vinden.” 

Aanbevolen
Gorter wijst niet alleen naar Steijn: ‘Moeten allemaal in spiegel kijken’

Ook Steven Bergwijn verscheen voor de camera. De aanvoerder zag hoe Ajax opnieuw door de ondergrens zakte. “Het was een dramatische pot van onze kant. Of dit een nieuw dieptepunt is? Dat denk ik wel, als je ziet hoe we spelen. Het is te traag, noem maar op. In het tempo waarin we hebben gespeeld, speel je helemaal niemand kapot.” 

Ajax voetbalde voorspelbaar, onzeker en zonder beweging. We zagen een apathische ploeg, die geen enkel moment aanspraak maakte op de overwinning. Aan de wil ligt het volgens Bergwijn niet. “Iedereen doet er alles aan, maar op dit moment mist er gewoon van alles. Vertrouwen, noem maar op.”

Er moet serieus iets gebeuren om de boel weer op de rails te krijgen, maar wat? “Die vraag moet je niet aan mij stellen. Ik heb er een mening over, maar die houd ik voor me. Daarvoor moet je bij andere mensen zijn,” zo reageert Bergwijn nogal vaag, om vervolgens bij de NOS wel te stellen dat de spelersgroep nog vertrouwen heeft in Maurice Steijn. 

Het publiek was er op momenten goed klaar mee. Bij het rustsignaal, in de tweede helft en na de wedstrijd werden de spelers uitgefloten. “Het is begrijpelijk dat de fans fluiten. Het spel was niet om aan te zien. We proberen er alles aan te doen en werken elke dag keihard. Niemand wil dit. Wat ik tegen de mensen kan zeggen? Dat we er alles aan doen.”

Aanbevolen
Steijn wil door tot laatste snik om Ajax uit moeras te trekken

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >