Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn wil door tot laatste snik om Ajax uit moeras te trekken

Of Maurice Steijn er inmiddels aan denkt om de handdoek in de ring te werpen bij Ajax? Nee, zeker niet. Geen haar op zijn hoofd. Hij wil – ook na de 2-1-nederlaag tegen AZ – bewijzen dat hij de juiste man is op de juiste plek.

08 oktober 2023 - 17:59
Steijn 1200
Steijn gaat de handdoek zelf niet werpen. © Pro Shots

“Ik vind het een hele droevige dag, want Ajax beleefde zijn slechtste seizoenstart ooit,” trapte Steijn zijn terugblik af op het duel met AZ. Zijn ploeg bezet momenteel de zestiende plek in de eredivisie met vijf punten uit zes duels. “Dat is ongelooflijk balen voor iedereen.”

Steijn stelde desgevraagd dat hij vanuit de clubleiding geen signalen heeft ontvangen dat hij op de schopstoel zit. “Nee, dat hoop ik ook niet. Ik wil tot de laatste snik verder gaan om deze club uit de malaise te helpen. Daar zal ik alles aan doen. Ik vind het een geweldig mooie club met mooie mensen. Het moet beter. Dat gaat ook lukken. Daar ben ik van overtuigd.”

Het optimisme bij Steijn is te prijzen, want er zijn weinig mensen die er zoveel vertrouwen in hebben. “Je probeert je vast te houden aan lichtpuntjes. Die zag ik bijvoorbeeld tegen RKC en AEK Athene. Natuurlijk gaat er nog veel fout. Zo waren we tegen AZ niet in staat tot een gedegen opbouw te komen.”

De trainer baalde flink dat hij zondagmorgen te horen kreeg dat Steven Berghuis (kuit) en Josip Sutalo (rug) niet fit waren. “Dat was een streep door de rekening, want je werkt aan vastigheden. Tegen AZ was het tempo van achteruit te traag. We komen vlak voor rust op een vervelend moment achter via Vangelis Pavlidis. Daarbij dekten we niet goed in de zestien.”

Aanbevolen
Gorter wijst niet alleen naar Steijn: ‘Moeten allemaal in spiegel kijken’

Jay Gorter verklapte dat Steijn tijdens de rust een donderspeech had gegeven. Daar wilde de coach echter niet al te diep op ingaan. “Laat ik dat maar niet doen,” zei hij. Na wat doorvragen, wilde hij wel een voorbeeldje geven van wat hij had gezegd. “Spelers moeten weten wat een wedstrijd nodig heeft. Een corner kan niet in tweeën worden genomen en dan bij Gorter uitkomen. Dat is ook niet hoe je het publiek voor je wint.”

De gesprekken halverwege hielpen weinig, want na rust werden de ruimtes op het veld zo mogelijk nog groter. “We vonden het lastig als blok goed druk te zetten. Daar maakte AZ goed gebruik van door er makkelijk onderuit te voetballen. Na de ietwat gelukkige treffer van Branco van den Boomen hoopten we het duel in de slotfase nog te keren met opportunistisch spel. Dat lukte niet, maar ik zag wel spirit in de ploeg. Dat biedt hoop.”

Steijn weersprak dat zijn spelers kampen met een gebrek aan fitheid. “Het oogt al snel futloos als je geen grip hebt op de tegenstander. Dat we op hoger tempo en dynamischer moeten voetballen, is waar.”

Het was Steijn niet ontgaan dat het publiek er op momenten klaar mee was. Bij het rustsignaal, in de tweede helft en na de wedstrijd werden de spelers behoorlijk uitgefloten. “Dat vind ik terecht,” toont de trainer begrip. “Het zou ook terecht zijn als ze mij uitfluiten. Het moet gewoon veel beter. We moeten trainen, trainen, trainen, gesprekken voeren en beelden bekijken.”

In het stadion was Louis van Gaal – kersvers adviseur van de raad van commissarissen – getuige van een nieuwe nederlaag. “Ik ga ook zeker met Louis praten,” gaf Steijn aan. “Hij zal ook een idee hebben waar de pijnpunten liggen. Iemand die zo gepokt en gemazeld is, heeft wellicht ook goede inzichten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >