Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gorter wijst niet alleen naar Steijn: ‘Moeten allemaal in spiegel kijken’

Na afloop van Ajax - AZ (1-2) verscheen een aangeslagen Jay Gorter in de perskamer. De doelman wil na een nieuwe zeperd niet alleen naar de trainer wijzen, maar roept het hele team op eens goed in de spiegel te kijken.

08 oktober 2023 - 18:00
Gorterajaaz800
Gorter moet vaker vissen dan hem lief is. © Pro Shots

Gorter had zich het seizoen vast anders voorgesteld. De keeper kreeg na de blessure van Gerónimo Rulli de kans zich langere tijd te laten zien, maar moet vooralsnog veel vaker vissen dan hem lief is. Tegen AZ kreeg hij wederom twee treffers om de oren. “We weten allemaal dat het er niet spic en span uitziet,” zo stelt Gorter.

De doelman probeert een verklaring te vinden voor het beroerde spel, maar komt niet verder dan wat iedereen ziet. “We geven te veel kansen weg en creëren er te weinig. Je kan trainen wat je wil, maar je moet er staan in de wedstrijden. Het is moeilijk een verklaring te vinden. We moeten echt heel hard aan de slag.” 

Het begint allemaal bij zelfvertrouwen. Precies daar ontbreekt het aan bij Ajax. Gorter snapt dat het lijkt alsof er angst in de ploeg zit. “We spelen in een laag tempo en zoeken niet de ballen waar Ajax om bekend staat. Ik snap dat het er angstig uitziet, maar ik mag hopen dat dit niet zo is. Bij mij in ieder geval niet.”

Aanbevolen
Steijn wil door tot laatste snik om Ajax uit moeras te trekken

De selectie werd na de eerste helft op harde woorden van de technische staf getrakteerd. “We kregen in de rust een aardige donderspeech, waarbij de trainer en staf probeerden ons met een andere mindset de kleedkamer uit te sturen. Maar als je de kleedkamerdeuren verlaat, moet je het wel laten zien. Dat hebben we niet gedaan.”

Maurice Steijn ligt door de slechtste seizoenstart ooit flink onder vuur. Hoe kijkt Gorter naar het functioneren van de hoofdcoach? “Het is niet aan mij om naar de trainer te kijken. Ik vind niet dat het aan één persoon ligt. Ik heb wel persoonlijk m’n excuses aan hem aangeboden. We gunnen hem de drie punten. We moeten allemaal in de spiegel kijken, stuk voor stuk.”

We snakken zo ontzettend naar het Ajax dat we kennen van de afgelopen jaren. Een ploeg met lef, aanvallend voetbal en noem maar op. Dat de club in een diep dal zit, gaat ook Gorter aan het hart. “Als ik er iets aan kon doen, was ik morgen m’n bed uitgekomen en had ik gezorgd dat Ajax alle punten bij elkaar sprokkelt,” zo sluit de doelman af.

Aanbevolen
Onherkenbaar Ajax zakt tegen AZ verder weg in moeras en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >