Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tahirovic ziet richting Brighton-uit nieuwe vonk in spelersgroep

Benjamin Tahirovic had zich zijn eerste seizoen bij Ajax vast anders voorgesteld. De middenvelder maakt net als de gehele club een chaotische periode door. Toch blijft hij positief. In aanloop naar het uitduel met Brighton & Hove Albion ziet Tahirovic nieuwe vonken in de spelersgroep.

25 oktober 2023 - 19:49
Tahirovicbhaaja800
Tahirovic houdt de moed erin. © AFC Ajax

De twintigjarige Bosniër kwam deze zomer over van AS Roma. Ajax begon aardig aan het seizoen, maar de ellende volgde al vrij snel. We vroegen Tahirovic of hij het als jonge speler moeilijk vindt zich in zo’n roerige situatie te ontwikkelen. “Het is een leerproces. Over mezelf kan ik zeggen dat ik ben gegroeid als speler en persoon.”

Met het vertrek van Maurice Steijn is de voorbereiding richting het uitduel met Brighton & Hove Albion niet optimaal. Tahirovic ziet dat de situatie iets heeft losgemaakt bij de spelersgroep. En dat is niet per se negatief. “Na de training van dinsdag zag ik nieuwe vonken en positiviteit,” zo antwoordt de middenvelder op vragen van Ajax Life

Aanbevolen
Ajax moet volgens Maduro in alles op één staan

Hedwiges Maduro verklapte dingen anders aan te gaan vliegen dan zijn voorganger. Dat zit ‘m vooral in de accenten op het middenveld en in de verdediging. Tahirovic heeft vertrouwen in die nieuwe aanpak. “Tegen FC Utrecht misten we overal op het veld compactheid. Met de veranderingen die de interim-coach doorvoert, gaat het tegen Brighton & Hove Albion beter zijn.”

Ajax staat momenteel derde in groep C, terwijl Brighton & Hove Albion zelfs vierde staat. De Ajacieden kunnen zich desondanks opmaken voor een lastige uitwedstrijd, zo weet ook Tahirovic. “We zullen hard moeten werken. Het wordt moeilijk, maar we gaan ervoor. We hebben de kwaliteit om hier te winnen,” besluit de middenvelder.

Aanbevolen
Maduro gaat tegen Brighton andere accenten aanbrengen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >