Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maduro gaat tegen Brighton andere accenten aanbrengen

Het zijn geen grote veranderingen, maar Hedwiges Maduro stelt tegen Brighton & Hove Albion andere accenten aan te gaan brengen dan voorganger Maurice Steijn deed. ‘Dat zit ‘m vooral in aanvallend en verdedigend opzicht.’

25 oktober 2023 - 20:26
Madurobhaaja800
Maduro weet dat Ajax beter kan. © AFC Ajax

“Brighton & Hove Albion voetbalt indrukwekkend. Niet alleen dit seizoen, maar ook vorig seizoen,” zo begint Maduro zijn complimenteuze betoog over de Engelsen. “Ze blinken uit in positiespel, balbezit en creativiteit voorin. Het is knap hoe trainer Roberto De Zerbi deze speelstijl er in korte tijd heeft ingeslepen. Hij is een intelligente coach.” 

Het grootste gevaar zit volgens Maduro in de manier hoe Brighton & Hove Albion de tegenstander lokt. “Ze hopen dat je uitstapt, waarna ze vanuit de as naar de zijkant spelen en gevaar creëren. Daar moeten we ons tegen wapenen. Maar ook zij hebben een mindere fase. Ze hebben op bepaalde manieren tegengoals gehad. Daaruit kun je concluderen dat er voor ons kansen zijn. Het is aan ons dat goed in te vullen.”

Ondanks dat Maduro maar een korte periode heeft de ploeg voor te bereiden, gaat hij tegen de Premier Leagueclub toch kleine dingen anders doen. “Dat zit ‘m vooral in aanvallend en verdedigend opzicht. Brighton & Hove Albion is een unieke ploeg. Je wordt gedwongen iets anders te doen. Dat doen zelfs clubs als Liverpool en Manchester City. Hopelijk geeft het nieuwe energie aan de ploeg. De conclusie is dat we veel beter kunnen.”

Aanbevolen
Ajax moet volgens Maduro in alles op één staan

Ajax kan niet alleen beter, maar móét ook beter. Zeker als het uitzicht wil houden op overwintering in de Europa League. Maduro weet dat het duel in het Falmer Stadium daarin een belangrijke rol kan spelen. “We hebben de punten nodig. Als we hier een goed resultaat halen, hebben we nog twee thuiswedstrijden met eigen publiek.”

De interim-trainer haalt vertrouwen uit het feit dat Ajax het in Europees verband beter afgaat dan in de competitie. “Natuurlijk, de wedstrijden tegen AEK Athene en Olympique Marseille waren niet goed, maar we hebben in de Europa League nog niet verloren. Er zit positiviteit in deze competitie. Voor de spelers is dit het moment zichzelf te laten zien.”

Aan de Engelse zuidkust kan Maduro niet beschikken over de zieke Georges Mikautadze, terwijl Jay Gorter en Devyne Rensch geblesseerd zijn. Volgens de interim-trainer gaat het wel de goede kant op met de doelman en rechtsback. Steven Berghuis – die in Utrecht nog kampte met pijntjes – is fit genoeg om te starten.

Bij Ajax kan iedereen wel een succesje gebruiken. Een zege op Brighton & Hove Albion zou onverwacht, maar daarom wel extra lekker zijn. Maduro daarover: “Een overwinning geeft ons vertrouwen, ook in de manier van spelen. Het brengt eveneens een beetje rust. Hier winnen, zou geweldig zijn.”

Aanbevolen
Tahirovic ziet richting Brighton-uit nieuwe vonk in spelersgroep

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >