Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet volgens Maduro in alles op één staan

Hedwiges Maduro heeft niet getwijfeld om het eerste elftal van Ajax tijdelijk onder zijn hoede te nemen. De interim-trainer benadrukt in aanloop naar het Europese treffen met Brighton & Hove Albion dat hij simpelweg het beste wil voor de club.

25 oktober 2023 - 20:11
Maduro Persco 1200
Maduro kijkt het liefst naar de toekomst. © Pro Shots

De voormalig middenvelder beaamde dat het wederom een hectische week was in Amsterdam. “Het is wel gek om hier te zitten. Dat had ik totaal niet verwacht,” vertelde hij in de perszaal van het Falmer Stadium. “Ajax heeft me gevraagd het tijdelijk over te nemen. De termijn is nog onduidelijk, maar ik focus me op deze week. Ik verwacht snel een nieuwe hoofdcoach, want ik kan deze functie zelf niet lang uitoefenen. Ik ben mijn papieren immers nog aan het halen.”

Maduro stelde dat het maandag een verdrietige dag was in de Johan Cruijff Arena. Steijn deed zelf nog de nabespreking van de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht (4-3), voordat hij bekendmaakte te stoppen als hoofdtrainer van Ajax. Daarna ging het vrij snel en werd Maduro gevraagd het tijdelijk over te nemen. Over dat voorstel heeft hij geen moment getwijfeld. Simpelweg omdat hij de club wil helpen.

In De Telegraaf lazen we woensdag een uitgebreid verhaal waarin werd gesteld dat Steijn het liefst was doorgegaan bij Ajax, maar dan zonder Maduro. De uitspraken van sportpsychologe Annemieke Zijerveld bij Radio 1 zouden Steijn rauw op zijn dak zijn gevallen. Het voelde als een mes in de rug. Maduro herkent zich niet in die bevindingen.

“Maurice heeft mij wel medegedeeld hoe hij zich voelde. Hij heeft moeite gehad met het verhaal van de sportpsychologe. Ik heb hem verteld dat dit niet mijn woorden zijn geweest. De rest van het verhaal over mij klopt niet, maar de waarheid komt altijd aan het licht. Daar geloof ik in.”

Aanbevolen
Tahirovic ziet richting Brighton-uit nieuwe vonk in spelersgroep

Toch stelt Maduro niet boos te zijn. “Ik weet hoe de media werkt. We praten nu echter veel over Maurice en mij, maar het gaat om Ajax. Ik wil het beste voor de club. That’s it. We weten allemaal dat het momenteel niet goed gaat. Dat moeten we proberen te repareren. Ik hoop dat de supporters er ook zo instaan en ons volop steunen. Het gaat niet om hen, het team of mij. Ajax is het allerbelangrijkste.”

De oud-middenvelder ontkent dat er spanningen waren binnen de technische staf. “We hebben met elkaar vooral keihard gewerkt en balen dat het zo slecht gaat met Ajax. Natuurlijk heb je als staf altijd discussies over de manier van spelen, maar uiteindelijk bepaalt de hoofdtrainer. Dan komt het wel eens voor dat trainers een andere visie hebben. Dat zit vaak in details. Zoiets is helemaal niet gek.”

Zonder het hardop uit te spreken, merk je aan Maduro dat hij op bepaalde gebieden een andere kijk op de te kiezen tactiek en strijdwijze heeft. Logischerwijs kreeg de interim-trainer de vraag of we tegen Brighton veel wijzigingen gaan zien in de manier van spelen en opstelling.

“Ik ga wel een aantal dingen veranderen. In het groepsproces, de trainingen, de manier van communicatie. Dat soort kleine dingen geven misschien net een andere vibe richting de spelers. Ik heb veel vertrouwen in hen en weet wat ze kunnen. Als je ziet hoe ze hebben getraind… Dat geeft vertrouwen.”

Volgens Maduro is het belangrijk die positieve punten te benoemen. “Laat zien wat ze goed doen en benoem wat beter kan. We proberen positief te denken. Tegelijkertijd bedenken we een realistisch strijdplan om Brighton & Hove Albion te bestrijden. Hopelijk geven kleine veranderingen nieuwe energie aan de ploeg. Als je kijkt naar de kwaliteit die we in de selectie hebben, dan is de conclusie dat we veel beter kunnen spelen.”

Aanbevolen
Maduro gaat tegen Brighton andere accenten aanbrengen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >