Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stoom komt bij woedende Van den Boomen uit de oren

Branco van den Boomen mocht op bezoek bij PSV (5-2) in de basis beginnen. Hij zag Ajax voor rust fijne dingen doen, maar in de tweede helft stortte de ploeg volledig in. Het zorgde voor intense boosheid bij de middenvelder.

29 oktober 2023 - 18:24
Boomen 1200
Van den Boomen na zijn doelpunt. © Pro Shots

“Ik voel nu vooral woede,” gaf Van den Boomen de verslaggevers in de perskamer van het Philips Stadion een inkijkje in zijn hoofd. “Ik ben zo ongelooflijk boos over hoe we de tweede helft zijn gestart. En hoe we de wedstrijd volledig weggaven.”

“Het is ongelooflijk hoe we de doelpunten cadeau deden, al hadden we voor rust twee of drie goals meer moeten maken. We gaan met een voorsprong de rust in. Er is niks aan de hand. Je weet dat PSV in de tweede helft gaat stormen. Dan moet je als Ajax volwassener spelen, maar de eerste tien minuten na rust lijken we wel op zoek naar problemen. Ongekend.”

“Natuurlijk probeer ook ik alles bijeen te houden,” antwoordde Van den Boomen op vragen over zijn eigen rol. “Maar op zeker moment loopt het zo uit de hand en verliezen we totaal de controle. Drie tegendoelpunten in korte tijd. Dan is de wedstrijd kapot.”

Aanbevolen
Maduro kijkt niet naar ranglijst, al doet heel Nederland dat wel

Vanuit de zaal wilde iemand al vooruitkijken naar het thuisduel met FC Volendam van donderdag, maar daar wilde Van den Boomen niet aan. “Daar ben ik niet mee bezig. Ik baal nog van die kloterige tweede helft hier in Eindhoven. We kunnen hier tegen PSV iets goedmaken als ploeg en binnen tien minuten na rust geef je heel de wedstrijd weg. Ik ben echt boos, maar kan beter maar even niet alles zeggen.”

Geïrriteerd was Van Den Boomen de afgelopen weken ook als hij niet mocht beginnen van Maurice Steijn. “Daar heb ik wel met Steijn over gesproken en later ook met Maduro, toen ik in Brighton niet zou spelen. Ik kan dit team met mijn ervaring helpen. Ik ben nog steeds trots dat ik speler van Ajax ben. Ik weet ook zeker dat er meer in deze ploeg zit dan we laten zien.”

Toch denkt de tegen PSV trefzekere middenvelder wel dat er moet worden aangekocht. “Met een paar cruciale versterkingen kunnen we deze ploeg echt beter maken. We kunnen nu al beter met de huidige jongens, maar waar je met Ajax heen wil, is meer volwassenheid nodig.”

Tot slot ging Van den Boomen kort in op een deel van de ellende die achter ons ligt. “Er waren veel spanningen tussen mensen op belangrijke posities. Daar krijg je als speler ook dingen over te horen. Ja, de trainer en de technisch directeur. Zij hadden beter moeten samenwerken. Je kunt daar de trainer niet per se op beoordelen, maar daar is wel veel fout gegaan, denk ik.”

Aanbevolen
Bergwijn baalt van uitslag in Eindhoven en berichten in media

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >