Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maduro kijkt niet naar ranglijst, al doet heel Nederland dat wel

Het doet Hedwiges Maduro pijn om te zien dat het Ajax slecht gaat, maar naar de ranglijst kijken doet hij niet na de 5-2-nederlaag tegen PSV. Maduro is ervan overtuigd dat de huidige laatste plaats tijdelijk is.

29 oktober 2023 - 17:51
MADURO 1200 (2)
Maduro put hoop uit het Ajaxspel voor rust. © Pro Shots

“Ik kijk niet naar de ranglijst, al weet ik dat jullie dat wel doen,” stelde Maduro na een wedstrijd met twee gezichten. “We speelden een hele sterke eerste helft, waarin we echt veel kansen creëerden. PSV was na rust sterker. Ons aanvalsspel in de eerste helft biedt echter hoop voor de toekomst.”

Maduro wil de moed erin houden en baalde dat hij de vele mooie aanvallen voor de pauze zag worden verprutst. “We hebben de mogelijkheden die we kregen niet afgemaakt. Je had met een marge van plus twee de rust in moeten gaan. Maar ik zag wel fantastische kansen tegen de nummer één van Nederland, die in een goede flow zit.”

Dat Ajax laatste staat, vindt Maduro pijnlijk. Zeker als Ajacied. Toch vindt hij de historische stand op de ranglijst een vertekend beeld. “We moeten ook nog wedstrijden inhalen en uitspelen. Ik hou me vast aan wat ik deze wedstrijd voor rust zag. Dat biedt hoop voor de toekomst.”

Aanbevolen
Bergwijn baalt van uitslag in Eindhoven en berichten in media

Maar waarom knakte Ajax zo hard na rust? Maduro wees naar de omzettingen bij PSV. “Bij ons viel alles net verkeerd, al wisten we dat PSV zou komen. Ismael Saibari en Guus Til vielen goed in. Er ontstond veel diepgang achter onze laatste lijn. Daarin konden we moeilijk volgen. Mentaal en fysiek hadden we het zwaar. Ook zag ik vermoeidheid bij veel jongens. We wilden ingrijpen, maar de doelpunten na rust vielen zo snel, dat het al te laat was.”

“Dat we laatste staan is vervelend, maar we blijven daar niet,” verzekerde Maduro de mensen in de perszaal. “Zeker als we zo spelen als in eerste helft pakken we nog veel punten. Honderd procent. We blijven hier niet staan. Ajax heeft resultaten nodig, ook voor het zelfvertrouwen. Je kunt niet alles in korte tijd repareren, maar ik hou me vast aan wat ik voor rust zag,” herhaalde Maduro nog maar eens.

Over zijn toekomst kon of wilde Maduro nog niks zeggen. “Ik wil de club helpen. De huidige situatie doet me pijn als Ajacied. Gelukkig staan er met Louis van Gaal en Danny Blind ook echte Ajacieden op. En komende week komt er nog eentje bij,” stelde Maduro, zonder daarbij expliciet de naam van John van ’t Schip te noemen.

“Hoe mijn toekomst eruitziet?” herhaalde hij vervolgen een vraag uit de zaal. “Dat gaan we bespreken. Ik ga ervan uit dat ik bij eerste elftal blijft. Als dat niet zo is, hoor ik dat vanzelf wel.”

Aanbevolen
Stoom komt bij woedende Van den Boomen uit de oren

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >