Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn baalt van uitslag in Eindhoven en berichten in media

Steven Bergwijn baalde na PSV-uit (5-2) enorm van het wedstrijdverloop, maar ook over de berichten over zijn persoon in de media. Hij nam geen blad voor de mond.

29 oktober 2023 - 18:52
Bergwijn 1200
Bergwijn is wel een beetje klaar met sommige media. © Pro Shots

Voor de draaiende camera van de NOS liet hij zijn irritatie goed blijken. Zeker als de aanvoerdersband ter sprake komt. “Het is een eer om aanvoerder te zijn, maar vanaf dag één dat ik die band heb, zijn jullie er al mee bezig,” reageert hij.

“De media komen dan met: ‘Is het wel een goede aanvoerder?’ Alleen maar bommetjes gooien en onrust creëren. Maar wat is dan een goede aanvoerder? Zijn jullie erbij als ik in de kleedkamer ben? Nee, toch? Waarop baseren jullie het dan? Hoe ik in het veld rondloop?” maakte Bergwijn van zijn hart geen moordkuil.

“Het is de buitenwereld die dat doet. En ik ben daar wel een beetje klaar mee,” zo vervolgt hij. “De mensen zijn niet bij wat er in de kleedkamer gebeurt. Ik denk dat we met zijn allen de captain zijn. Het is maar een aanvoerdersband. Jullie maken het groter dan het is.”

Aanbevolen
Stoom komt bij woedende Van den Boomen uit de oren

De NOS bracht eerder deze week nog het nieuws dat Al-Ettifaq uit Saoedi-Arabië zich zou hebben gemeld voor Bergwijn. Hij zou openstaan voor een winsters vertrek. “Dat is ook onzin,” stelt de aanvaller tegen de zender die het nieuws bracht. “Wat ik zeg: mensen zijn bommetjes aan het gooien. Daar zijn jullie goed in.”

Net als zijn trainer wil Bergwijn niet te veel naar de ranglijst kijken. Zeker omdat deze in de ogen van de aanvoerder vertekent. “Je kunt zoveel zeggen, maar we moeten het gewoon laten zien. We hebben nog twee inhaalwedstrijden. We moeten helemaal niet naar de ranglijst kijken. Gewoon focussen op onszelf en herpakken.”

“Tegen PSV spelen we gewoon een goede eerste helft. Ik denk dat we vijf, zes kansen creëren, waarvan drie honderd procentkansen. Als je die binnenschiet, is het weer een heel andere wedstrijd. De tweede helft komen we gewoon weer dramatisch uit de kleedkamer. Voor rust spelen we met vertrouwen en voert iedereen zijn taken uit. Dan zie je dat we een goede pot op de mat kunnen leggen.”

Aanbevolen
Maduro kijkt niet naar ranglijst, al doet heel Nederland dat wel

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >