Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn ziet dat rust terugkeert in club én ploeg

Maurice Steijn had graag met drie punten op zak teruggekeerd naar Amsterdam. Toch houdt de trainer een overwegend goed gevoel over aan de uitwedstrijd tegen AEK Athene (1-1). Het stemt hem positief richting de zware weken die volgen.

Door Jordy Haak
05 oktober 2023 - 21:57
Steijn Aek 1200
Steijn is overwegend positief. © Pro Shots

“Het gevoel is tweeledig, maar de laatste twee wedstrijden is bij mij het glas halfvol,” reageert Steijn op een vraag van Ajax Life. “Natuurlijk hadden we kunnen winnen. Dat doet een ploeg goed. Zeker een team in opbouw, maar ik ga met een tevreden gevoel terug naar Nederland. De ploeg heeft spirit getoond en boekt progressie. Het is echt nog niet allemaal top, maar ik zie vooruitgang.”

Steijn vond dat zijn spelers goed omgingen met de moeilijke omstandigheden in Griekenland. “Ik vond dat we aardig bestand waren tegen het geweld hier. Dan doel ik op de heksenketel. Dat bedoel ik in positieve zin. Het was een mooie ambiance om in te voetballen en we speelden ons een aantal keer goed onder de druk uit. Ik zag variaties in de opbouw en we kwamen terecht op een 1-0-voorsprong.”

Aanbevolen
Steijn ziet in Sutalo en Avila duurzaam duo voor langere termijn

Minder te spreken was Steijn over de Griekse supporters die gedurende de hele wedstrijd met laserpennen in de weer waren. “We hebben allemaal een gratis laserbehandeling gehad, inclusief ikzelf,” begint de oefenmeester grappend, om serieus te vervolgen: “Ik vind dat dit niet kan. Vanuit de club of Uefa moet er worden ingegrepen. Er werd geschenen op de keeper, de penaltynemer, de spelers tijdens de wedstrijd en ook op de supporters van Ajax. Daar mogen ze best tegen optreden.”

Al met al denkt Steijn dat zijn ploeg een stap in de goede richting heeft gezet. “Ik zie een team ontstaan. Bij vlagen hebben we het goed gedaan. Natuurlijk ben ik ook kritisch. Aan de bal zijn we soms te slordig. In de opbouw gaven we de bal een aantal keer zo aan de tegenstander. Jay Gorter moest ons in de slotfase redden, anders verlies je nog. En tijdens de uitbraken moeten we wat zuiverder zijn in de eindpass, want dan kunnen we de wedstrijd beslissen.”

“We weten allemaal dat er in de afgelopen periode veel is gebeurd bij Ajax. Je ziet nu dat de rust terugkeert binnen de totale club. Ook in de ploeg. Ik heb een team gezien dat ervoor wilden knokken en veerkracht toont. Dat nemen we mee naar de komende wedstrijden,” doelt de trainer op de aanstaande duels met onder andere AZ, PSV en Brighton & Hove Albion.

Aanbevolen
Rensch: ‘Je krijgt bij Ajax weinig tijd om er gelijk te staan’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >