Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch: ‘Je krijgt bij Ajax weinig tijd om er gelijk te staan’

Ajax hield een punt over aan het uitduel met AEK Athene (1-1). Of verloor het er twee? Het is maar net hoe je het bekijkt. Devyne Rensch denkt dat zijn ploeg tevreden mag zijn, maar weet ook dat er meer had ingezeten.

Door Jordy Haak
06 oktober 2023 - 08:30
Renchaekaja800
Rensch zag een Ajax dat voor elkaar vocht. © Pro Shots

“Ik denk dat we tevreden mogen zijn,” zo trapt de verdediger in de mixed zone af tegen Ajax Life. “Natuurlijk waren we graag met drie punten naar huis gegaan, zeker als je kijkt naar de kansen die we hebben gekregen. Je had kunnen en misschien wel moeten winnen. Zij hebben ook veel mogelijkheden gehad, dus ik sta hier een beetje met gemixte gevoelens.” 

Ajax legde een bemoedigende eerste helft op de mat. Als de Ajacieden iets scherper voor de goal waren geweest, hadden ze de wedstrijd kunnen beslissen. Zo kregen Steven Berghuis en Carlo Forbs goede mogelijkheden op de 0-2. “Jammer genoeg gaan die er niet in. Dan geef je AEK kracht, met het publiek erachter.”

Toch moeten we niet vergeten dat de Grieken ook flink wat kansen kregen. Jay Gorter behoedde Ajax in de slotfase voor een nederlaag. “We hebben onze verdedigende taak gedaan, ondanks de tegengoal uit een spelhervatting. Verder heeft Jay ons gered. We hebben gevochten en gestreden als team. Het is balen dat we geen drie punten hebben.”

Aanbevolen
Steijn ziet dat rust terugkeert in club én ploeg

De decibelmeters sloegen aardig op tilt in het Agia Sofia Stadion. Het thuispubliek liet zich goed horen, evenals het uitvak trouwens. Irritanter waren de laserpennen die de Grieken hadden meegenomen. “We wisten van de vorige keer dat het publiek aan de heftige kant is, met laserpennen en noem maar op. Zelf had ik er een keer last van bij een ingooi. Toen schenen ze in m’n oog. Dan zie je even wazig.” 

Rensch werd in de achterhoede wederom vergezeld door Josip Sutalo, Gaston Avila en Jorrel Hato. Het is nog altijd zoeken naar de juiste formatie. “Er zijn veel nieuwe spelers bijgekomen, dus het is logisch dat de trainer even moet kijken naar de juiste opstelling en achterhoede. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt. We moeten in de defensie als één man spelen.” 

De verdediger geeft aan dat zoiets tijd nodig heeft, maar bij Ajax is die tijd er vaak niet. “Er zijn veel nieuwe jongens, alles is nieuw. Daar moeten we aan wennen. Je krijgt bij Ajax weinig of geen tijd om er gelijk te staan. Dat is lastig. Maar wij zijn Ajax en moeten altijd goed spelen. Het moet vanaf nu met een rechte lijn omhooggaan.”

Aanbevolen
Steijn ziet in Sutalo en Avila duurzaam duo voor langere termijn

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >