Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn: ‘Brobbey had nooit intentie om Vaessen te blesseren’

De schrik zat er zaterdag goed in toen Etienne Vaessen buiten bewustzijn raakte na een botsing met Brian Brobbey. De meeste aandacht ging terecht uit naar de RKC-doelman, maar Maurice Steijn sprak ook met de aangeslagen spits.

Door Jordy Haak
04 oktober 2023 - 19:07
Steijnbrobbeyrkc800
Brobbey nam contact op met Vaessen. © AFC Ajax

Het gaat gelukkig de goede kant op met Vaessen. De keeper is weer thuis en moet vooral veel rust houden. Zowel Ajax, Steijn als Brobbey namen contact op met de doelman. Kenneth Taylor zag dat het zijn maatje in de spits goed deed om Vaessen te spreken. “Hij is er heel goed mee omgegaan,” aldus de middenvelder.

Ook Steijn werd gevraagd naar de situatie in Waalwijk. “Het was vreselijk. Uiteraard voor Vaessen, zijn ploeggenoten en de staf van RKC, maar ook voor ons. Je bent collega’s van elkaar. Gelukkig is Vaessen weer thuis. Laten we hopen dat hij snel op het veld staat.”

Brobbey kreeg na het incident flink wat over zich heen. De spits werd beschuldigd van een bewuste actie en kreeg op sociale media de meest vreselijke verwensingen naar zich toe geslingerd. “Natuurlijk heb ik aandacht gehad voor Brobbey,” aldus Steijn. “Hij is eerder dit jaar ook al racistisch bejegend. Dat dit in deze samenleving allemaal ongestraft kan...”

Aanbevolen
Tahirovic vervangt Vos tegen AEK, verder geen wijzigingen

“Ik ken Brian als iemand die zeer sportief is. In mijn optiek heeft hij nooit de intentie om spelers te blesseren. Nu ook niet,” benadrukt de trainer. “Het is logisch dat je in het heetst van de strijd een doelpunt wil maken. Daar ben je spits voor. Maar hij heeft nooit de intentie gehad om Vaessen te blesseren. Het is vervelend dat dit wordt gesuggereerd.” 

Het duel in Waalwijk werd uiteindelijk definitief gestaakt. De KNVB heeft inmiddels een datum gevonden voor de resterende minuten van RKC-uit. De wedstrijd wordt op woensdag 6 december om 20.00 uur uitgespeeld, met publiek.

Aanbevolen
Restant RKC-uit wordt op woensdag 6 december uitgespeeld

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >