Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tahirovic vervangt Vos tegen AEK, verder geen wijzigingen

Maurice Steijn was verrassend open over hoe hij het uitduel met AEK Athene aanpakt. De trainer verklapte op de persconferentie dat Benjamin Tahirovic de geschorste Silvano Vos vervangt, terwijl hij verder dezelfde namen opstelt als in Waalwijk.

Door Jordy Haak
04 oktober 2023 - 18:46
Opstellingaek800
Tahirovic krijgt een nieuwe kans in de basis. © Pro Shots

We zijn pas één speelronde onderweg en poule B is nu al een interessante groep. Brighton & Hove Albion verloor in eigen huis met 2-3 van AEK, terwijl Ajax met 3-3 gelijkspeelde tegen Olympique Marseille. Twee wedstrijden vol spektakel dus. Steijn kreeg de vraag of we donderdag iets soortgelijks kunnen verwachten.

“Dat zou leuk voor het publiek zijn, maar het hoeft van mij niet. Als we de punten maar meenemen naar Amsterdam,” zo was de trainer duidelijk. “AEK is een goede, degelijke en ervaren ploeg. Tactisch hebben ze het goed voor elkaar. Dat ze winnen van Brighton, zegt alles. We moeten tot op het bot gemotiveerd zijn om een goed resultaat te halen.” 

Omdat Vos tegen Olympique Marseille rood kreeg, is hij er in Athene niet bij. Ook niet voor het groepsgevoel, zoals Josip Sutalo bijvoorbeeld eerder wel meeging naar Razgrad. Steijn heeft daar een goede verklaring voor. “Silvano kent de groep al. Hij heeft ook veel wedstrijden gespeeld. Hij kwakkelde een beetje. Daarom hebben we hem laten behandelen en krijgt hij een dagje vrij, zodat hij weer fris het weekeinde in kan.” 

Aanbevolen
Steijns elf: hoe vlieg jij Europees duel met AEK Athene aan?

Wie de vervanger van Vos op het middenveld wordt? Ook daar was Steijn duidelijk over. “Tahirovic gaat spelen,” aldus de trainer, die vervolgens op vragen van Ajax Life antwoordde dat hij verder met dezelfde spelers start als hij tegen RKC Waalwijk deed. Zo zien we Gaston Avila dus wederom in de basis als centrale verdediger.

“Daar was ik tegen RKC redelijk tevreden over, maar het is nog steeds niet goed genoeg. Ik vind dat we beter en stabieler moeten zijn. We moeten niet bij elke voorzet of tegenaanval onzeker worden. We moeten iets uitstralen. Daar zijn we hard mee bezig. Het is een van de punten waar we veel aandacht aan besteden.” 

Hoewel Steijn achterin nog zoekende is, probeert hij steeds meer naar een vaste formatie te werken. “De laatste paar wedstrijden zie je steeds meer vaste dingen. Achterin ben ik nog steeds aan het zoeken, want we krijgen te veel kansen en doelpunten tegen. De rest staat redelijk. Ik kan nu gaan bouwen aan een vaste formatie. Daarmee zeg ik niet dat de jongens die tegen RKC speelden de komende vijf wedstrijden ook spelen, maar het is niet de bedoeling zo veel door elkaar heen te gooien als in het begin van het seizoen.”

Aanbevolen
Groeten uit Athene!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >