Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Jong Ajax kent na zeperd in Dordrecht slechtste seizoenstart ooit

Niet alleen het eerste elftal kent een dramatisch seizoen, want ook bij Jong Ajax loopt het voor geen meter. De ploeg van Dave Vos ging vrijdag hard onderuit bij Dordrecht (4-0), waardoor de talentenploeg de slechtste seizoenstart in zijn tienjarige KKD-geschiedenis kent.

21 oktober 2023 - 09:36
Dorjaj800
Het werd een pijnlijke avond voor Jong Ajax. © Pro Shots

Jong Ajax staat met vijf puntjes uit tien duels op de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Nog nooit stond de ploeg er in deze fase van de competitie zo slecht voor. Tot nu toe haalden de beloften telkens minimaal tien punten uit de eerste tien duels. Dat is dit seizoen wel anders. Jong Ajax won deze voetbaljaargang pas één keer.

Hoewel ontwikkeling het hoofddoel is van Jong Ajax, kunnen we niet ontkennen dat de ploeg van Vos een zwaar seizoen beleeft. Kijkend naar het verloop in de selectie, is dat misschien niet zo gek. Spelers als Kian Fitz-Jim, Youri Regeer en Silvano Vos vertrokken of schoven door naar de hoofdmacht, waardoor de huidige ploeg veelal uit jonge en onervaren spelers bestaat. 

Aanbevolen
Veel twijfelgevallen wat betreft fitheid richting Utrecht-uit

Op bezoek bij Dordrecht ging het opnieuw fout. Tien pijnlijke minuten in de eerste helft – waarin de thuisploeg drie keer het net vond – deden Jong Ajax de das om. Daarmee was de wedstrijd vroegtijdig beslist. Jop van den Avert maakte er na rust zelfs 4-0 van, waarmee ook gelijk de eindstand op het scorebord kwam te staan.

Voor Nick Verschuren en Olaf Gorter werd het toch een mooie avond. Zij maakten hun eerste minuten in het profvoetbal. Verschuren kreeg van Vos een basisplaats, terwijl Gorter – overigens geen familie van – na rust binnen de lijnen kwam.

Jong Ajax komt maandag alweer in actie. Dan is ADO Den Haag op het eigen sportpark De Toekomst de tegenstander.

Aanbevolen
Ajax Vrouwen treft Bayern, PSG en Roma in groepsfase Champions League

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >