Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn zag niks door laserpennen: ‘Maar weet waar het doel staat’

Steven Bergwijn en Steven Berghuis zijn het erover eens: er had tegen AEK Athene meer ingezeten. Uiteindelijk moest Ajax het doen met een 1-1-gelijkspel. Er is nog steeds veel ruimte voor verbetering, zo ziet het duo.

06 oktober 2023 - 10:04
Bergwijnaekaja800
Dit was allemaal niet fraai. © Pro Shots

Waar Rensch aangaf dat Ajax misschien wel tevreden mag zijn met een punt, daar zat Bergwijn heel anders in de wedstrijd. “Ik denk dat er meer had ingezeten,” aldus de aanvoerder tegenover ESPN.  “Als we het beter uitspelen in de eindfase, maak je er drie bij. Het is telkens net een verkeerde bal, op het verkeerde moment.”

Bergwijn was zelf de maker van Ajax’ openingstreffer. De aanvaller werd in de vijandelijke zestien onderuitgehaald en mocht aanleggen vanaf elf meter.  “Ik ging de tegenstander voorbij. Toen ik net wilde schieten, haakte hij me. Hij tikte m’n been weg, dus ik kon niet blijven staan. Een honderd procent penalty.” 

Terwijl de aanvoerder zich klaarmaakte voor de strafschop, werd er met irritante laserpennen in de ogen van Bergwijn geschenen. Of hij überhaupt wat zag? “Eigenlijk niet. De scheids vroeg ook aan me of ik ‘m wilde nemen. Ik zei: ‘Gewoon doen’. Ze stoppen er toch niet mee. Ik weet waar het doel staat. Gelukkig ging-ie er in.”

Aanbevolen
Rensch: ‘Je krijgt bij Ajax weinig tijd om er gelijk te staan’

Hoewel er nog steeds veel ruimte voor verbetering is, zagen we ook progressie in de ploeg. Het zijn kleine stapjes, maar toch. Is het glas nu halfvol of halfleeg? “Dat vind ik een moeilijke vraag. We hebben wel iets beter spel laten zien. Iedereen weet dat we in een moeilijke fase zitten, maar we moeten door met z’n allen. Ik denk dat we als team met de dag groeien en meer naar elkaar toetrekken. Zo moeten we verdergaan.” 

Een deurtje verder deed Berghuis zijn verhaal bij het eigen clubkanaal. Ook hij was niet tevreden met het gelijkspel. “Er is veel ruimte voor verbetering. We moeten niet tevreden zijn met deze 1-1 en de manier waarop we hebben gespeeld. Het ging op en neer, een beetje een tenniswedstrijd.” 

“Het was op een gegeven moment aanpoten om in de box te komen en je eigen box te verdedigen,” vervolgt Berghuis. Dat wil je niet. Het liefst sta je na je eigen aanval zo georganiseerd dat je weer door kan aanvallen. Ik las net een statistiek dat we in de eerste helft dertien schoten tegen hebben gekregen. Dat is gewoon veel te veel. Op de lange termijn win je daarmee geen wedstrijden.”

Aanbevolen
Ajacieden maken er in Athene het beste van

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >