Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajacieden maken er in Athene het beste van

Het bezoekje van Ajax aan Athene leverde de afgereisde supporters een hoop verhalen op. In vele opzichten. Uiteindelijk keerde de ploeg met een punt terug naar Amsterdam. De foto’s vertellen het verhaal.

Door Jordy Haak
06 oktober 2023 - 08:06
Hoofdfoto Aek Uit 1200
Waar je ook gaat, ik volg je overal. © De Brouwer

Aan een uitwedstrijd tegen AEK bewaart niet iedereen warme herinneringen. In 2018 ging het immers behoorlijk mis met de agressieve aanhang van de thuisclub. Vijf jaar later keerde Ajax terug in Athene. Ditmaal in het fonkelnieuwe Agia Sofia Stadion, met ruim zeshonderd Ajacieden in het uitvak.

Zij genoten in de Griekse hoofdstad van het zomerse weer, de smakelijke keuken en het koude bier. Sommigen snoven ook een stukje cultuur op. Allemaal dikke prima, maar de ontvangst rondom voetbalwedstrijden blijft problematisch. Een lange busreis naar het stadion werd gevolgd door een ‘warm ontvangst’, met de nodige rondvliegende stenen, glazen en fakkels.

De sfeer in het stadion was dan weer dikke prima. Ook het uitvak liet zich goed horen. Onze fotograaf De Brouwer legde de hele trip haarfijn vast. Kortom, het is tijd om plaatjes te kijken.

Als je wil, kun je daarna nog een stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >