Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis heeft inmiddels brede schouders van alle kritiek

Terwijl Ajax zich voorbereidde op het uitduel met Brighton & Hove Albion (2-0), liet De Telegraaf een klein bommetje ontploffen. Steven Berghuis zou door Maurice Steijn zijn aangemerkt als stoorzender en de inmiddels vertrokken trainer wilde zonder hem verder. Berghuis reageert.

27 oktober 2023 - 08:54
Berghuisbhaaja800
Berghuis stelt geen signalen te hebben ontvangen. © Pro Shots

In De Telegraaf lazen we woensdag een uitgebreid verhaal waarin werd gesteld dat Steijn het liefst was doorgegaan bij Ajax, maar dan zonder Berghuis en Hedwiges Maduro. Met termen als ‘werkweigering’, ‘stoorzender’ en ‘mes in de rug’ was de kritiek op het duo niet mals. De middenvelder denkt te weten hoe de lijntjes lopen.

“Ik heb het ook in de krant gelezen, maar heb de trainer daar zelf niet over gesproken,” zo reageert Berghuis tegenover ESPN na afloop van het verloren duel in het Falmer Stadium. “Ik denk dat hij het zelf heeft verteld aan De Telegraaf. Ik heb die signalen niet van hem ontvangen. Als hij de behoefte had het aan mij te vertellen, dan had hij dat wel gedaan.” 

Aanbevolen
Ramaj: ‘Ik speel met durf, daarom ben ik ook hier’

Berghuis werd door zijn slechte invalbeurt in Utrecht (4-3) zelfs beticht van werkweigering. Hij is de eerste die erkent slecht te zijn ingevallen, maar dat had volgens hem niks te maken met de hele situatie rond Steijn. “Als je het shirt van Ajax draagt, kan je niet aan werkweigering doen. Ik viel slecht in en was eigenlijk nog niet klaar na mijn blessure. Dat reken ik mezelf ook aan.”

De hoofdrolspeler in kwestie zegt alle kritiek lastig te hebben gevonden, maar heeft in de loop der jaren ook eelt op de ziel gecreëerd. “Ik heb nogal wat statements gelezen over mijn optreden. Het zijn ook gevaarlijke dingen voor de beeldvorming. Gelukkig zijn mijn schouders inmiddels breed genoeg om dit te dragen.”

Aanbevolen
Maduro verklaart spelopvatting en ‘realisme’ tegen Brighton

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >