Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ramaj: ‘Ik speel met durf, daarom ben ik ook hier’

Diant Ramaj maakte tegen Brighton & Hove Albion zijn officiële debuut als basisspeler voor Ajax. De partij ging met 2-0 verloren, maar voor de Duitse keeper was het persoonlijk een belangrijke avond.

27 oktober 2023 - 08:41
Ramaj 1200
‘Ik ben een Ajaxkeeper!’ © Pro Shots

De 21-jarige Ramaj kwam deze zomer over van Eintracht Frankfurt. Hij hoopte een kans te krijgen na de blessure van Géronimo Rulli, maar de keuze viel op Jay Gorter. Was dat hem tegengevallen? “Ik had verwacht aan spelen toe te komen na de blessure van Rulli, maar dat is de keuze van een trainer. Die moet ik accepteren. Vandaag kreeg ik de kans om te starten. Zulke kansen moet ik grijpen.”

“Voor mij was dit dan ook een belangrijke wedstrijd,” zo vervolgt Ramaj. “En zeker om hier mijn debuut in de basis te maken. Natuurlijk had ik hier veel liever een resultaat gepakt met Ajax, dat lijkt me logisch. Maar voor mezelf was dit een opsteker.”

Ramaj leek met veel vertrouwen onder de lat te staan. Hij straalde veel rust uit en was sterk aan de bal. De bal die hij ook veelvuldig kreeg toegeschoven van zijn ploeggenoten. Namens Ajax Life vroegen we hem of het inderdaad klopte dat hij met veel zelfvertrouwen op het gras stond. Die vraag werd echter door de tolk verkeerd vertaald… De vraag klonk dus ineens als volgt: “Jullie leken zonder zelfvertrouwen te spelen. Klopt dat en lag het daaraan vanavond?”

Aanbevolen
Maduro verklaart spelopvatting en ‘realisme’ tegen Brighton

Vervolgens gaf Ramaj antwoord op een niet gestelde vraag: “Nee, ik denk niet dat het aan een gebrek aan zelfvertrouwen lag. Natuurlijk zitten we in een moeilijke fase, maar we gingen deze wedstrijd in met de mindset dat we konden winnen. We moeten echter niet vergeten dat we tegen een ontzettend sterk Brighton speelden. Het was gewoon een hele moeilijke wedstrijd.”

Toen we de tolk duidelijk maakten dat we een andere vraag hadden gesteld, werd hij ietwat rood en legde hij alsnog de juiste vraag aan Ramaj voor. Namelijk of hij inderdaad met veel vertrouwen op doel stond. “Ik heb veel zelfvertrouwen. Dat moet je ook hebben als keeper. Anders kan ik mijn spel niet zo spelen als dat ik het doe. Ik speel met durf. Daarom ben ik ook hier. Ik kan de ploeg daarmee helpen. Hoe ik mezelf als doelman omschrijf? Als een Ajaxkeeper.”

Op de vraag hoe Ramaj terugkijkt op zijn eerste maanden in Amsterdam, volgde een diepe zucht. “Ja, pffff…. Natuurlijk was er veel chaos bij Ajax. Maar we moeten nu vooruitkijken. Wat is geweest, dat is geweest. We moeten ons nu als team verder ontwikkelen en verbeteren.”

Aanbevolen
Aan de bal pover Ajax onderuit in Brighton en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >