Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey wil individueel aan de slag met spitsentrainer

John van ’t Schip wil van de Ajaxselectie weer een hecht team maken. De nieuwe hoofdcoach gebruikt daarvoor de trainingssessies, maar gaat ook het gesprek aan met zijn spelers. Na afloop van het gewonnen duel met FC Volendam (2-0) vertelde hij dat daar mooie dingen uit voortkomen.

Door Jordy Haak
03 november 2023 - 08:50
Brobbey Volendam 1200
Brobbey wil vaker individueel trainen. © AFC Ajax

Zo stapte Brian Brobbey uit zichzelf op Van ’t Schip af. De 21-jarige spits werkt wekelijks keihard, maar mist voor het doel soms de rust om zichzelf te belonen met goals. Daar wil hij verandering in brengen door nog meer in zichzelf te investeren.

“Brobbey gaf aan dat hij graag met een spitsentrainer aan de slag wil. Ik vind het mooi dat een speler naar je toekomt en dat gewoon zegt. Hij wil wat meer individuele trainingsuurtjes maken. Dat gaan we uiteraard regelen. We hebben hier onder anderen John Bosman rondlopen, die hem daarbij kan helpen,” aldus Van ’t Schip

De trainer benadrukt nog maar eens dat je naast de voetballende kwaliteiten ook naar het menselijke aspect moet kijken. Er valt bij spelers veel meer uit te halen wanneer ze goed in hun vel zitten. De coach noemt Chuba Akpom als voorbeeld. De 28-jarige aanvaller liet in de afgelopen maanden bar weinig zien. Donderdag was hij eindelijk trefzeker. Bovendien trof hij ook nog paal en lat.

“We zagen op de twee trainingen dat hij goed afwerkt en sterk is in koppen. Die jongen maakte vorig jaar niet voor niets veel goals op een hoog niveau,” stelt Van ’t Schip. “Hij heeft vertrouwen nodig. Ik ben blij dat we hem dat tegen Volendam hebben kunnen geven. Hij is een hele goede prof, die in een gesprek ook aangaf dat het geen makkelijke periode voor hem is.”

Aanbevolen
Van ’t Schip vroeg Vos naar Martha en nam toen besluit: basisplaats

“Hij heeft in een hotel gezeten en had zijn familie niet altijd om hem heen,” vervolgt Van ’t Schip. “Inmiddels is hij gesetteld. Ook voor Akpom is dit een nieuw begin. Er komen kansen, want er staan andere trainers voor de groep. Dat geldt voor alle jongens. Daar willen we als staf gebruik van maken, om de onderlinge competitie in de selectie groot te maken.”

Met Georges Mikautadze loopt er nog een aanvaller in de Johan Cruijff Arena rond, die eigenlijk nauwelijks tot geen kansen heeft gehad. Hoe kijkt Van ’t Schip naar de Georgiër? “Op de trainingen toonde hij dat hij geweldig kan afmaken. Mikautadze moet zich nog iets meer aanpassen aan hoe we willen spelen. Bijvoorbeeld in het druk geven bij balverlies. Daar heeft hij misschien iets meer tijd voor nodig, maar dat hij kan voetballen, is wel duidelijk.”

Door het drukke programma in de afgelopen week heeft Van ’t Schip nog niet al zijn spelers individueel kunnen spreken. Het is wel de bedoeling dat op korte termijn te doen. “Ik vind het prettig om van die jongens zelf te horen wat ze ervan vinden, hoe ze zich voelen en of ze zijn gesetteld. Onze taak is die jongens te helpen.”

Duidelijkheid, saamhorigheid en plezier zijn de sleutelwoorden die in Amsterdam tot nieuw succes moeten leiden. “Het vertrouwen is laag, want er zijn weinig punten gehaald. We hebben een jonge groep, met veel nieuwe spelers. Daar ligt ruimte om te groeien. Met de overwinning op Volendam hebben een stap gemaakt, maar dit is slechts één wedstrijd. We zien het als een nieuw begin en willen niet meer achteruitkijken. De focus gaat nu op sc Heerenveen-thuis,” besluit Van ’t Schip.

Aanbevolen
Bergwijn maakt einde aan wallpaperdroogte bij Ajax Life!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >