Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey kan wel leven met openbare kritiek van Koeman

Brian Brobbey schoof in aanloop naar het duel met Brighton & Hove Albion aan voor een persconferentie. Natuurlijk kreeg hij vragen over de uitlatingen van Ronald Koeman. De bondscoach uitte op televisie openlijk kritiek op de Ajaxspits.

08 november 2023 - 13:20
Brobbey 1200
Brobbey beaamt dat er wat zaken beter kunnen. © Pro Shots

Koeman schoof maandag aan bij het programma Rondo. Daar stelde hij verbaasd te zijn over de balaannames en afwerking van Brobbey op de trainingen bij Oranje. De bondscoach vroeg zich hardop af wat Brobbey bij zijn clubs heeft gedaan om zich hierin te verbeteren.

Het was dus niet moeilijk om te raden welke vragen Brobbey tijdens de persconferentie op zich zou krijgen afgevuurd. Iedereen wilde weten wat hij van de kritiek van Koeman vond. De spits begon al te lachen, voor de vragen goed en wel waren gesteld. Zijn reactie was kalm als altijd.

“Ik ben een jonge speler van 21 jaar. Ik heb nog veel verbeterpunten. Dat is inderdaad trainbaar. Ik kan nog veel leren. Mensen zeggen altijd wel wat over me. Daar heb ik geen invloed op. Ik kan eerlijk gezegd wel leven met wat mensen over me zeggen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip wil tegen Brighton brutaal Ajax zien dat vooruit voetbalt

Naast Brobbey zat John van ’t Schip. Wat vindt hij ervan dat Koeman zo over zijn speler praat? “Nou ja, het is ook zijn speler als Brian bij Oranje zit. Ik ben heel positief over Brobbey, als ik zie wat hij ons team brengt. We moeten de uitspraken van Koeman niet overdrijven. De bondscoach selecteerde hem namelijk wel, dus hij ziet ook zijn kwaliteiten.”

Brobbey kreeg ook vragen over de zestienjarige knaap die hem racistisch bejegende na afloop van FC Twente-uit. De jongen kreeg een taakstraf. “Ik hoorde het dinsdag,” reageerde Brobbey rustig. De spits klonk daarbij volwassen. “Ik hoop dat hij van zijn fouten gaat leren. Het is goed dat hij een taakstraf krijgt. Daarmee is het boek voor mij gesloten.”

Doet het Brobbey wat als hij persoonlijk wordt geconfronteerd met racisme? “Natuurlijk moet het harder worden aangepakt, maar eerlijk gezegd doet het mij persoonlijk helemaal niks. Het zijn vaak niksnutten die zulke dingen zeggen, dus...”

Blikte Brobbey ook nog vooruit op het duel met Brighton & Hove Albion? Zeker, al kreeg vooral zijn trainer daar vragen over. “We moeten goed aan de bal zijn. En vooral ook blijven. Als we de juiste momenten vinden om druk te zetten, gaat dat ons echt helpen,” klonk het nog wel uit de mond van de aanvaller.

Aanbevolen
Van ’t Schip over positie Berghuis: ‘Vooral belangrijk dat hij vrijheid heeft’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >