Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip wil tegen Brighton brutaal Ajax zien dat vooruit voetbalt

John van ’t Schip blikte woensdag in de perskamer van de Johan Cruijff Arena vooruit op het treffen met Brighton & Hove Albion. Een wedstrijd die Ajax moet winnen, wil het een rol van betekenis blijven spelen in de Europa League. De trainer predikt brutaliteit.

08 november 2023 - 12:43
Schip 1200
De trainer pakt het anders aan dat Ajax deed in Engeland. © Pro Shots

Nog maar twee weken geleden speelde Ajax behoudend aan de Engelse zuidkust. Hedwiges Maduro koos ervoor om terug te zakken in de hoop toe te kunnen slaan bij een omschakelmoment. Dat strijdplan kwam echter totaal niet uit de verf. Ajax verloor met 2-0. De meningen over de tactiek liepen uiteen: sommigen begrepen het ingraven, anderen vonden het Ajaxonwaardig.

Maar wat vindt Van ’t Schip er eigenlijk van? En hoe vliegt hij Brighton & Hove Albion-thuis aan? “We gaan het anders doen dan in Engeland. Dat is wel de intentie. Het verdedigende van toen kan ik begrijpen. Je zoekt toch wat houvast, al heeft het uiteindelijk niet geholpen. Organisatorisch zag het er goed uit, maar naar voren toe kwam er niet veel uit. Om kans te maken een wedstrijd te winnen, moet je toch vooruit voetballen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip over positie Berghuis: ‘Vooral belangrijk dat hij vrijheid heeft’

“We pakken het donderdag op een andere wijze aan,” vervolgt Van ‘t Schip. “In Brighton is weinig gecreëerd. Het is heel interessant om te zien wat de afgelopen twee competitiezeges doen met het zelfvertrouwen. Zeker tegen een goede opponent als Brighton & Hove Albion. Maar we kunnen ook goed zijn. We moeten compact spelen, maar er moet meer durf in het vooruit spelen komen. Dat moet, wil je resultaat halen. Ik wil hoger druk zien op de helft van de tegenstander.”

Lef, branie, zelfbewustzijn. Dat lijken de kernbegrippen die Van ’t Schip hoog in het vaandel heeft staan. Een toefje Cruijffiaans ontbreekt ook niet: “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet zo veel. We moeten zelf voetballen en vast zijn aan de bal. Als we meer ons spel kunnen spelen, worden ook zij kwetsbaarder. We moeten zorgen dat zij niet aan hun voetbal toekomen. Daarnaast moeten we brutaal ons spel spelen. Hopelijk lopen zij dan achter ons aan in plaats van andersom.”

Het zijn mooie teksten. Laten we hopen dat we er donderdag vanaf 18.45 uur iets van terugzien!

Aanbevolen
Brobbey kan wel leven met openbare kritiek van Koeman

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >