Avila in actie bij winnend Jong Ajax, waar Godts verschil maakt

De ploeg van Dave Vos klimt langzaam omhoog op de ranglijst. Tegen Helmond Sport won Jong Ajax zijn tweede wedstrijd in vier dagen tijd (4-1). Gaston Avila maakte de negentig minuten vol, terwijl Mika Godts opnieuw belangrijk was voor de talenten.

28 november 2023 - 09:37
Avilajajhel800
We waren hem bijna vergeten... © Pro Shots

De naam van Godts kwam twee keer op het scorebord. Daar zou de aanvaller normaal gesproken blij mee zijn geweest, ware het niet dat hij zijn eerste treffer in eigen doel werkte. De jonge Belg verlengde een corner onbedoeld richting de verre hoek, al verzamelde het mediateam van Helmond Sport bewijs om het doelpunt te claimen.

De voorsprong was op dat moment niet onterecht, maar na een halfuur kantelde het spelbeeld. Mees Kreekels mocht vroegtijdig douchen, nadat hij twee gele kaarten in korte tijd pakte. De tweede prent kreeg hij voor het neerhalen van Jaydon Banel. Helmond Sport moest dus verder met tien man, al kun je stellen dat de straf aan de zware kant was.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax Vrouwen - Bayern München!

Pas na rust maakte Jong Ajax echt gebruik van het overtal. Banel ging een een-tweetje aan met Godts, kreeg de bal via een hakje terug en schoot raak in de verre hoek. Zo’n tien minuutjes later was het de Belg zelf die een sterke wedstrijd bekroonde met een treffer, ditmaal in het juiste doel.

Helmond Sport voelde zich genoodzaakt meer te komen, waardoor er ruimte ontstond voor Jong Ajax. In de slotfase liep de talentenploeg uit naar 4-1, dankzij doelpunten van Stanis Idumbo Muzambo en opnieuw Banel. Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.