Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom: ‘Brobbey en ik kunnen elkaar beter maken’

Chuba Akpom scoorde tegen Almere City (2-2) voor de derde eredivisiewedstrijd op rij als invaller. Dat is een record. De Engelse spits kon er door het late gelijkspel echter totaal niet van genieten.

Door Jordy Haak
12 november 2023 - 19:36
Akpom Almaja 1200
Akpom weet zeker dat hij een succes kan worden. © Pro Shots

“Heb ik een record te pakken? Dat wist ik niet. Het is mooi, maar bij mij staat het team altijd op één. Ik kan hier dan ook niet met een blij gevoel zitten,” vertelde de 28-jarige aanvaller in de perszaal van het Yanmar Stadion.

Akpom is in rap tempo een cultstatus aan het vergaren in Amsterdam. De spits had het gedurende zijn eerste maanden bij Ajax erg moeilijk. Nu hij beter in zijn vel zit, lijkt er een totaal andere speler binnen de lijnen te staan. In Almere had Akpom na zijn invalbeurt slechts luttele tellen nodig om raak te schieten. Dat deed hij op aangeven van Brian Brobbey, die in de spits stond. Maar welke positie heeft eigenlijk de voorkeur van Akpom zelf?

“Ik denk dat de tienpositie mij wel goed ligt,” luidde het antwoord. “Op die plek was ik vorig seizoen bij Middlesbrough ook succesvol. Maar ik ben flexibel en kan ook als nummer negen spelen. Zolang ik maar op het veld sta. Als ik erin kom, moet ik klaar zijn. Ik ben er altijd mee bezig hoe ik impact kan maken op het veld.”

Dat moest Akpom in het Yanmar Stadion wederom doen als invaller. Van ’t Schip koos in zijn basisopstelling om tactische redenen voor Georges Mikautadze. “Ik ben een professional en moet de keuze van de trainer respecteren,” vervolgde Akpom.

Aanbevolen
Van ’t Schip schrikt van energieloze eerste helft tegen Almere City

“Ik wist dat ik honderd procent zou geven, wanneer ik de kans zou krijgen. Ik was er klaar voor en focus me op de punten waar ik zelf invloed op heb. De andere dingen leiden alleen maar af. Daarom ben ik er vooral mee bezig hoe ik het team kan helpen als ik erin kom.”

Dat deed Akpom dus met een treffer. Genoeg voor de overwinning was het niet. Logisch dus dat er een balende speler in de perskamer verscheen. Toch erkende Akpom wel dat hij blij is met de ontwikkeling die hij zelf doormaakt. “Ik denk dat ik nog niet eens vijftig procent van mijn potentie heb laten zien. Ik draai warm en ben zeker dat ik een succes kan worden voor Ajax,” klonk het zelfverzekerd.

“Hoeveel goals ik ga maken? Ik waag me niet meer aan voorspellingen. Dat heb ik vorig jaar gedaan en toen overtrof ik dat aantal. Dus dat doe ik niet meer. The sky is the limit. Als je tien keer scoort, kun je ook twintig keer scoren. Ik moet gewoon blijven gaan.”

In het koppie van de Engelsman lijkt het dus wel goed te zitten. Hij is inmiddels gesetteld en wil Ajax dolgraag helpen. “Ajax hoort dit soort wedstrijden te winnen, dus dit gelijkspel voelt als een verlies. Toch moeten we de positieve dingen meenemen,” vervolgde Akpom zijn verhaal.

Daarmee doelde hij bijvoorbeeld op de samenwerking met Brobbey. “We hebben een goede connectie. Brian speelde een goede wedstrijd, is fysiek sterk en doet veel voor het team. Of we ook samen kunnen spelen? Ja, dat denk ik zeker. We kunnen elkaar alleen maar beter maken.”

Aanbevolen
Ajax grijpt ook bij promovendus Almere City naast zege en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >