Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip schrikt van energieloze eerste helft tegen Almere City

John van ’t Schip hamert sinds zijn aanstelling op het proces waarmee hij Ajax er weer bovenop hoopt te krijgen. Vertrouwen tanken, speelt daarin een sleutelrol. Het 2-2-gelijkspel tegen Almere City werpt de ploeg op dat gebied een stukje terug.

Door Jordy Haak
12 november 2023 - 18:39
Schip Almaja 1200
Van ’t Schip baalt van het teleurstellende resultaat. © Pro Shots

Met overwinningen op FC Volendam en sc Heerenveen kende Van ’t Schip een voortvarende start bij Ajax. De Europese nederlaag tegen Brighton & Hove Albion was zuur, maar niet geheel onverwacht. Dat ook promovendus Almere City de Amsterdammers pijn deed, komt echter veel harder aan.

“Hier hadden we geen rekening mee gehouden,” stelt Van ’t Schip op de persbabbel na afloop. “Voor het proces is het belangrijk punten te pakken, zodat het vertrouwen terugkomt bij de jongens. Door deze misstap word je daar in teruggeworpen. Het is echter niet zo dat het nu stopt. We gaan verder en moeten als team sterker worden.”

Van ’t Schip beaamt in de kleine perszaal van het Yanmar Stadion dat hij schrok van het spel dat zijn ploeg voor rust op de mat legde. “In de eerste helft zaten we erg laag in de energie. Ik weet niet waardoor dat kwam. We wilden agressief zijn en de bal hebben. Daar is niks van terecht gekomen.”

De trainer merkt dat steeds meer spelers last krijgen van pijntjes of blessures. Zo kwakkelt Steven Bergwijn voortdurend en moest ook Steven Berghuis noodgedwongen worden gewisseld. We vinden dat best zorgelijk. Als speler van Ajax zou je toch drie wedstrijden in een week moeten kunnen spelen?

“Dat klopt, maar dan moet je wel goed zijn aan de bal,” vervolgt Van ’t Schip. “Dan kun je de tegenstander meer laten lopen. Nu moesten we het gevecht aangaan. Dan komt de frisheid ineens veel meer om de hoek kijken,” schetst de oefenmeester, die het ermee eens is dat de balans op het middenveld te vaak zoek is.

Aanbevolen
Akpom: ‘Brobbey en ik kunnen elkaar beter maken’

“Je ziet dat we een jong team hebben. In die linie zijn we zoekende. Branco van den Boomen heeft bepaalde kwaliteiten en ook de leeftijd om een stukje ervaring toe te voegen. Maar als hij wegvalt, speel je met een erg jeugdig middenveld. Dan lukt het niet altijd te domineren. We hadden tegen Almere City moeite aan de bal.”

Hoe lang het nog duurt totdat Van den Boomen terugkeert, durft Van ’t Schip niet te zeggen. “We hopen dat het vocht in zijn knie snel verdwijnt. Dan gaan we kijken hoe het gaat met belasting. Het zou ook kunnen dat hij moet worden geopereerd, maar dat is op dit moment nog niet aan de orde.”

Ondanks dat het in het Yanmar Stadion helemaal niet lekker liep bij Ajax, was de ploeg ontzettend dicht bij de overwinning. De tweede helft was beduidend minder slecht en via Chuba Akpom en Benjamin Tahirovic nam Ajax de leiding. Dat de Amsterdammers het in blessuretijd weggaven, is uiterst pijnlijk, maar Van ’t schip valt niemand af.

“Brian Brobbey had een hele belangrijke rol bij onze goals. Hij was echt een aanspeelpunt, een kapstok. Bij die laatste aanval maakte hij de verkeerde keuze en leverde de bal in, maar dan hoeft het nog niet tot een tegendoelpunt te leiden. Tahirovic had bijvoorbeeld ook niet hoeven glijden,” vertelt hij over het moment waardoor de strafschop voor Almere City ontstond.

“Benjamin hoopte als matchwinnaar van het veld te stappen, maar was nu ongelukkig. Dit zijn momenten die voorkomen kunnen worden. In plaats van dat we de 3-1 maken, wordt het nu nog gelijk. Wat betreft resultaat is het een teleurstellende middag,” besluit Van ’t Schip.

Aanbevolen
Ajax grijpt ook bij promovendus Almere City naast zege en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >