Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Roel en Elise: ‘Effe op en neer vanuit Zuid-Frankrijk voor Ajax - AZ’

De liefde bracht Ajaxsupporter Roel Mijnsbergen (42) naar het Franse Avignon, maar ook kortstondig terug naar Amsterdam met zijn tienjarige dochter Elise. Via de Ajax Life Podcast won hij namelijk een setje kaarten voor AZ-thuis. Genoeg reden om even te bellen!

10 mei 2023 - 13:51
Roel Mijnsbergen 1200
Zij stonden om 4.00 uur op voor Ajax - AZ! © Roel Mijnsbergen

Ha Roel, jij woont in Avignon. Hoe komt een Ajacied daar terecht?
“De liefde! Mijn vrouw is Française. Ik ontmoette haar in 1999 in Engeland. We waren allebei studenten. We werden verliefd en lang ging ik op en neer naar Frankrijk. In 2005 besloot ik Nederland te verlaten en definitief te verhuizen. Ik werk bij een groot mediabedrijf dat evenementen organiseert. Met mijn vrouw heb ik een mooie dochter, Elise.”

En samen gingen jullie naar Ajax - AZ!
“Klopt! Ik luister graag naar de Ajax Life Podcast tijdens het hardlopen. In elke aflevering moet je bij een fragment raden wie je hoort. Ik hoorde vrij snel dat Jan van Halst het juiste antwoord moest zijn. Toen ik thuiskwam, heb ik meteen een mailtje gestuurd. Toen bleek dat ik had gewonnen. Het leek mij supergaaf om Elise mee te nemen.”

Je vader ging zelfs ook mee, toch?
“Absoluut. We kwamen speciaal voor Ajax uit Frankrijk. Mijn vader wilde dat moment natuurlijk niet missen. Hij kon plots met zijn kleindochter naar het stadion, zoals hij dat vroeger met mij ook deed. Mijn vader nam mij ook voor het eerst mee toen ik tien jaar oud was. Dat was nog in de tijd van De Meer en het Olympisch Stadion. Sindsdien was ik compleet verkocht. Ik mis niks van Ajax.”

‘We stonden op de wedstrijddag om 4.00 uur op’

Hoe volg je Ajax vanuit Frankrijk?
“Ik kijk sowieso alles op televisie. Als ik een wedstrijd niet live kan kijken, dan zorg ik dat ik de uitslag niet weet, zodat ik het duel kan terugkijken. Als Ajax in Frankrijk speelt, probeer ik ook altijd kaarten te krijgen voor het uit- of thuisvak.”

Houdt je dochter van voetbal?
“Zeker weten. Ze is natuurlijk geboren en getogen in Frankrijk, dus veel Nederlands spreekt ze niet. Een paar woordjes. Maar ik heb haar uiteraard wel Negentig minuten lang geleerd. Die zingt ze vloeiend. Het was haar allereerste keer in de Arena, maar Ajax krijgt ze al jaren via mij met de paplepel ingegoten. Het was memorabel om mijn passie met haar in het stadion te kunnen delen.”

Wat maakte het zo mooi?
“Het was haar eerste bezoek aan Ajax. Ze genoot er ontzettend van. En ik ook natuurlijk. Ze gaf continu commentaar op het spel en zei dingen waaruit blijkt dat ze kijk op het spelletje heeft. Dat vond ik erg leuk. Ik keek er ook best van op. Het was ondanks de 0-0 een spannende wedstrijd. Eentje vol emotie met drie ballen op de paal. Het is jammer dat we niet wonnen, maar het was een fantastische ervaring met elkaar.”

Nog best een onderneming om ‘effe’ vanuit Frankrijk naar een wedstrijd te gaan!
“We stonden op de wedstrijddag om 4.00 uur op. Vervolgens vlogen we vanuit Marseille naar Schiphol. Overdag zijn we lekker de stad in geweest. Elise wilde graag winkelen. We hebben ook lekker gegeten en zijn een museum in geweest. Daarna fijn richting het stadion voor het duel met AZ. We hadden een hotel vlak bij de Johan Cruijff Arena. Zondagavond vlogen we terug.”

Een hele ervaring rijker!
“Zeker weten. En Elise kent weer wat extra Ajaxliedjes, haha!”

Ajax Life Podcast #101 - ‘Johnny moet het zelf niet willen’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >