Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overtuigde Kudus denkt klaar te zijn bij Ajax

Mohammed Kudus lijkt zich op te maken voor zijn laatste wedstrijd in het Ajaxshirt. De 22-jarige Ghanees weet dat hij goed in de markt ligt en maakt deze transferzomer graag een vervolgstap in zijn carrière.

23 mei 2023 - 10:16
Kudus 1200 (1)
Kudus lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Ajax. © Pro Shots

Ajax ondernam onlangs een poging Kudus langer in Amsterdam te houden, maar de veelzijdige speler hapte niet toe. “Hij heeft een voorstel om zijn contract tot de zomer van 2026 te verlengen naast zich neergelegd. Na het WK en dit seizoen is er veel interesse voor Kudus,” reageert zijn zaakwaarnemer Jennifer Mendelewitsch in De Telegraaf.

Dat Kudus niet wil verlengen, komt niet als een verrassing. Hij heeft in woord en daad al vaker laten doorschemeren dat hij Ajax vooral ziet als een mooie springplank naar een Europese topcompetitie. Afgelopen zomer toonde Everton vergaande interesse in de middenvelder, die het liefst toen al de stap naar de Premier League had gemaakt.

Sterker nog, Kudus maakte zich behoorlijk onpopulair, door in navolging van Antony niet op het trainingsveld te verschijnen. Kennelijk zag hij muiten als een pressiemiddel om een transfer af te dwingen. Zonder succes, want na het vertrek van vele bepalende spelers hielden de beleidsbepalers in de Johan Cruijff Arena ditmaal de poot stijf.

Gelukkig legde ook Kudus zich uiteindelijk bij dat besluit neer en focuste hij zich weer op Ajax. Dat pakte aardig uit, want in een tegenvallend seizoen was de Ghanees bij vlagen een lichtpuntje. Over alle toernooien verspreid speelde hij dit seizoen 41 wedstrijden voor Ajax, waarin achttienmaal trefzeker was en zes goals voorbereidde. Bovendien liet hij zich ook nadrukkelijk zien op het WK.

Aanbevolen
Omgekeerde wereld met Kudus

Het zorgt ervoor dat Kudus momenteel goed in de markt ligt. Volgens Voetbal International zijn onder andere Manchester United, Arsenal en Newcastle United bovengemiddeld geïnteresseerd in de man die in 2020 voor negen miljoen euro overkwam van het Deense FC Nordsjælland.

Toch blijven we ons afvragen of Kudus in Amsterdam al zijn volle potentieel heeft benut. Na een veelbelovende entree liep hij in het Champions Leagueduel met Liverpool een knieblessure op. Die hield hem de rest van het kalenderjaar aan de kant, waarna de Ghanees best wat tijd nodig had zijn gewenste niveau weer aan te tikken.

Uiteindelijk slaagde hij daar wel in, maar werd hij door met name Alfred Schreuder op veel verschillende posities ingezet. Kudus voetbalde op de tienpositie, maar moest ook regelmatig opdraven in de spits. John Heitinga zag in hem juist meer een rechtsbuiten. Dat was in het afgelopen halfjaar dan ook zijn voornaamste positie.

En toen stond een nieuwe transferzomer voor de deur. Als we de woorden van zijn zaakwaarnemer mogen geloven, is de kans groot dat Kudus zondag tegen FC Twente voor het laatst het Ajaxshirt aantrekt. Het is dan aan Sven Mislintat om een deal te sluiten die voor alle partijen gunstig is. “Ik denk dat het voor zowel Ajax als voor Mohammed het beste is dat hij nu een transfer maakt. Dit is het goede moment,” aldus Mendelewitsch.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >