Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax in laatste thuisduel van seizoen onderuit tegen Jong AZ

Jong Ajax is er niet in geslaagd zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. Op het eigen sportpark De Toekomst werd er met 2-1 verloren van Jong AZ. Daarmee kon er een streep worden gezet door het winnen van een eventuele periodetitel.

13 mei 2023 - 08:53
Jajjazverslag800
Teleurstelling bij de Jong Ajacieden. © Pro Shots

De ploeg van Dave Vos kwam de laatste weken steeds beter op stoom. Van de laatste negen wedstrijden werden er zes gewonnen. Met nog twee duels te gaan had Jong Ajax in de vierde periode drie punten achterstand op Willem II. Daarmee mocht het dus met een schuin oog kijken naar periodewinst.

Die kans is na de nederlaag tegen Jong AZ verkeken, terwijl de thuisploeg wel dreigend aan de wedstrijd begon. Het gevaar was vooral van Gabriel Misehouy afkomstig. Jong Ajax leek zelfs op voorsprong te komen na een actie van de middenvelder, maar Jaydon Banel stond in buitenspelpositie bij het binnenwerken van de rebound.

Na die goede openingsfase werd er wat gas teruggenomen door Jong Ajax. Zonder dat de Alkmaarders gelijk aanspraak maakten op een doelpunt, deelden ze wel meer speldenprikjes uit. Zo namen Yusuf Barasi en Zico Buurmeester het Amsterdamse doel onder vuur. De ploegen zochten uiteindelijk de kleedkamers op met een 0-0-ruststand.

Aanbevolen
Heitinga: ‘Logisch dat ik meepraat over elftal voor komend seizoen’

Kort na de thee was het alsnog raak. Jong AZ combineerde eenvoudig door de Jong Ajaxdefensie heen, waarna Buurmeester de bal achter Tom de Graaff werkte. Ondertussen liep het bij de thuisploeg steeds minder. De marge werd een kwartier voor tijd via Iman Griffith verdubbeld. Daarmee leek de wedstrijd wel beslist.

Met nog vijf minuten op de klok nam Ar'Jany Martha de aansluitingstreffer voor zijn rekening, maar van een spannende slotfase was helaas geen sprake. Zo eindigde het duel in 1-2, waarmee een eventuele periodetitel uit zicht is. “Het was een doel die titel te behalen, maar dat is nu helaas uitgesloten,” zo concludeert Youri Regeer na afloop voor de camera van ESPN.

Jong Ajax staat momenteel dertiende in de Keuken Kampioen Divisie. In het laatste duel van het seizoen is Heracles de tegenstander. De Almeloërs kunnen in eigen huis kampioen worden. “Een mooi affiche om het seizoen mee af te sluiten,” besluit Regeer, die er in het Erve Asito zelf niet bij is door een schorsing.

Aanbevolen
Heitinga: ‘Belangen zijn groot voor de club, maar óók voor de spelers’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >