Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga: ‘Belangen zijn groot voor de club, maar óók voor de spelers’

John Heitinga is er inmiddels wel aan gewend dat hij wekelijks de vraag krijgt voorgeschoteld of hij ook komend seizoen nog hoofdtrainer is van Ajax. In aanloop naar het uitduel met FC Groningen was dit niet anders. Gelukkig werd er tussendoor ook nog vooruitgeblikt op de wedstrijd.

Door Jordy Haak
12 mei 2023 - 15:49
Heitinga Gro 1200
Heitinga verwacht een dominant Ajax. © AFC Ajax

Je hoorde Heitinga op een gegeven moment bijna zuchten. Alweer die vraag. Bijna iedere journalist die aan het woord kwam, begon over het toekomstperspectief van de huidig interim-trainer. Hij kan er niet zoveel mee, want vooralsnog zijn er geen knopen doorgehakt, al bevestigde Heitinga nogmaals dat er hard wordt gewerkt aan de compositie voor het nieuwe seizoen.

Ondertussen nadert de eredivisie zijn ontknoping. Met Groningen-uit wacht gewoon weer een uiterst belangrijk duel. Het vasthouden van de derde plaats is immers cruciaal om je te plaatsen voor de voorronde van de Europa League.

“Europees voetbal is voor ons heel belangrijk. We strijden nu voor een plek in de Europa League. Met heel veel geluk zou het nog meer kunnen worden, maar we moeten vooral zelf onze wedstrijden winnen,” stelde Heitinga, die zijn ploeg doelpuntloos gelijk zag spelen tegen AZ.

“Natuurlijk is er daarom teleurstelling. We hebben de mogelijkheden wel gekregen, maar we hebben niet gescoord. Kortom, we zijn vergeten onszelf te belonen. De eerstvolgende wedstrijd is nu weer de allerbelangrijkste. We halen het maximale uit de trainingen en gaan goed gefocust richting Groningen.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Logisch dat ik meepraat over elftal voor komend seizoen’

Toen Heitinga bij Ajax instapte, had de ploeg nog zicht op het landskampioenschap. Inmiddels lijkt de derde plek het hoogst haalbare. Is het niet moeilijk voor de oefenmeester om zijn selectie scherp en gemotiveerd te houden?

“Alles wat wij op de training doen, is heel competitief. Spelers moeten daardoor wel. Ze kunnen geen verstoppertje spelen. Geloof me, als de bal gaat rollen, wil iedereen alleen maar winnen,” antwoordt Heitinga op een vraag van Ajax Life.

“De belangen zijn groot voor de club, maar óók voor de spelers zelf. Ze willen ongetwijfeld in de toekomst nog eens een stap maken. Dan is het belangrijk ook nu op het hoogst haalbare podium te spelen. Daarom is het altijd zaak je maximaal op te laden, of je nu wil of niet.”

Heitinga gaf aan dat achter de namen van Steven Berghuis en Mohammed Kudus nog een vraagteken staat voor zondag. Zij deden een groot deel van de training mee, maar over hun meespelen wordt nog een beslissing genomen. Dat Groningen vorige week al is gedegradeerd, ziet Heitinga niet als een voor- of nadeel.

“Het is vooral jammer dat die club is gedegradeerd. Ze hebben een groot stadion en spelen op echt gras. Groningen hoort eigenlijk thuis in de eredivisie. Ze kunnen vrijuit voetballen, maar we moeten winnen. Ik verwacht dat we dominant aan de bal zijn en dat we kansen creëren. Ditmaal moeten we het verschil wel in de score uitdrukken.”

Aanbevolen
Gekkenhuis op de perstribune!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >