Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Gekkenhuis op de perstribune!

Als redacteur van Ajax Life gedraag ik me altijd keurig netjes als ik te gast ben in het stadion van een tegenstander. Gewoon normaal doen, dat hoort zo. Slechts één keer lukte het me niet. Op bezoek bij FC Groningen in seizoen 2018/2019.

12 mei 2023 - 11:36
Groningen 1200
Huntelaar zorgt voor euforie in Groningen. © AFC Ajax

“Klaas is baas, Klaas is baas!!!” Donny van de Beek stuitert dolenthousiast door de mixed zone van de Euroborg. Ajax heeft zojuist een cruciale 1-0-zege geboekt richting ‘pak schaal’. Het late doelpunt van invaller Klaas Jan Huntelaar zorgt bij de Ajacieden voor totale euforie. Onze club blijft koploper dankzij Baas Klaas. De goalgetter krijgt een dikke knuffel van Erik ten Hag.

Huntelaar is dan ook de gevierde man. De matchwinnaar mag zijn kunststukje voor elke camera uitleggen. Hij doet dat net zo koeltjes als dat hij de bal even ervoor achter Sergio Padt joeg. Net na zijn treffer spuit ook bij hem de adrenaline uit zijn oren. Het shirt gaat uit en een gele kaart wordt geïncasseerd. De blijdschap steeg hem naar zijn hoofd, verklaart hij later droogjes.

Bij mij gaat het net na de treffer eveneens niet helemaal lekker. Als de bal van Huntelaar het net raakt, vlieg ik vanachter mijn perstafeltje overeind. Ik stoot keihard mijn knie. Een oerkreet volgt: “Jaaaaa!!!” Mijn laptop klettert zowat een paar rijen naar voren. Ik kan het apparaat nog maar net redden. Het bekertje koffie ernaast niet. Die gaat over de grond. Sorry nog.

Het raamwerk voor mijn verslag staat, maar Huntelaar bepaalt ineens de inleiding en de kop boven het stuk.

Ietwat beschaamd ga ik snel weer zitten. Dit hoort niet, vind ik zelf. Daarbij moet het verslag af. Snel tikken. Dit gooit alles op z’n kop. Heerlijk! Ik staar nog even volop genietend naar het exploderende uitvak recht tegenover mij. Alles en iedereen weet hoe cruciaal dit doelpunt is. Dan ga ik door. Het raamwerk voor mijn verslag staat, maar Huntelaar bepaalt ineens de inleiding en de kop boven het stuk.

Terwijl ik alles klaarzet voor publicatie, schotelt de scheidsrechter Huntelaar zijn tweede gele kaart voor. Met rood naar de kant. Ook dat nog! Ajax knokt zich richting het einde. Pendelend tussen laptopscherm en veld, zie ik vanuit mijn ooghoek hoe Andre Onana zijn handschoen achter een kopbal van Paul Gladon krijgt. Pffff. Moet ik alles toch weer aanpassen? Nee! Het eindsignaal van Dennis Higler voelt als een verlossing. Een memorabele Groningen-uit, zo veel is duidelijk.

Zo gek wordt het komende zondag vast niet. Ook dan zit ik weer op de perstribune van Euroborg en is alles volledig anders. Ajax strijdt niet om de titel en de arme Groningers zijn al gedegradeerd. Toch zijn de belangen voor onze club ook dit weekeinde weer hartstikke groot. Dat voelt alleen veel minder zo.

Een ding scheelt. Ditmaal weet ik me waarschijnlijk keurig netjes te gedragen. En drink ik mijn koffie ‘gewoon’ op.

Beloofd.

Aanbevolen
Heitinga: ‘Logisch dat ik meepraat over elftal voor komend seizoen’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >