Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga: ‘Logisch dat ik meepraat over elftal voor komend seizoen’

John Heitinga is in elk geval nog drie duels hoofdtrainer van Ajax. Wat er daarna gebeurt, zegt hij nog niet te weten. Wel praat hij volop mee over de compositie van het elftal voor volgend seizoen. Dat vindt hij ook volstrekt logisch.

Door Jordy Haak
12 mei 2023 - 15:33
Heitinga 1200
Heitinga en Mislintat spreken elkaar geregeld. © Pro Shots

Ajax belegde richting FC Groningen-uit een persconferentie. Of het veel over de wedstrijd van zondag ging? Mwah, niet echt. Het ging vooral – en niet voor het eerst – over de toekomst van Heitinga. De trainer zegt wel klaar te zijn met alle vragen die hij erover krijgt, maar blijft toch beleefd antwoorden. Dat was vrijdag niet anders.

“Ik ben vol energie aan deze klus begonnen. Ik zit nog steeds vol energie,” stelde Heitinga op de vraag hoe hij terugkijkt op de voorbije periode. “Ik rijd elke dag met plezier naar De Toekomst of de Johan Cruijff Arena. Ik wilde de club helpen en wil dat nog steeds, maar ook ik word afgerekend op resultaten. Ik weet nog niet of ik de kans ga krijgen hier hoofdtrainer te worden. Je begint met zeven zegens op een rij, maar het duel met Feyenoord was een pijnlijke. We wonnen geen topwedstrijd dit seizoen. Dat zegt ook wel wat.”

Ondanks dat Heitinga niet weet wat de club precies met hem van plan is, praat hij mee over volgend jaar. Een vanzelfsprekendheid, vindt hij zelf. “Zolang ik de hoofdtrainer ben, richt ik me ook op komend seizoen en praat ik mee. Ook met de teammanagers over de voorbereidingen voor het pre-seizoen. Ik spreek regelmatig met Sven Mislintat. Samen kijken we naar de compositie van het elftal en de technische staf voor volgend seizoen.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Belangen zijn groot voor de club, maar óók voor de spelers’

“Ik ben een jongen van de club. Als er iemand de spelers goed kent, dan ben ik dat. Van het huidige elftal, maar ook van wat eraan komt op De Toekomst. Dan is het toch logisch dat ze mijn mening vragen?” aldus Heitinga, die stelde ook naar karakters te kijken. Hij zei het niet in zo veel woorden, maar de trainer mist een bepaalde winnaarsmentaliteit in zijn huidige selectie.

Natuurlijk viel ook de naam van Daley Blind. In De Telegraaf viel vrijdag te lezen dat de club contact met de verdediger zou hebben opgenomen. “Ik weet niet of dat waar is. Voor nu is dat niet aan de orde. Als het gaat om mijn toekomst, dan wordt de keuze snel gemaakt. Dan horen jullie het vanzelf. Voor nu ben ik alleen maar bezig met het volgende duel met Groningen.”

Heitinga vertelde vervolgens nog dat hij het jammer vindt dat de Groningers zijn gedegradeerd. De club hoort wat hem betreft in de eredivisie thuis. Niemand die het echt wilde horen. Er volgden toch weer vragen over zijn toekomst bij Ajax. Dezelfde antwoorden volgden. Rustig en beleefd.

Aanbevolen
Gekkenhuis op de perstribune!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >