Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga’s elf: welke spelers laat jij goed voetballen tegen AZ?

Ajax is zaterdag de gastheer voor het belangrijke thuisduel met AZ. De ploeg uit Alkmaar staat vierde met slechts twee puntjes achterstand op Ajax. We hoeven niemand te vertellen dat het zaak is de drie punten in Amsterdam te houden. Maar met welk elftal houd jij AZ van het lijf?

04 mei 2023 - 16:56
Heitinga Elf 1200
Ajax moet opkrabbelen en door! © AFC Ajax

De teleurstelling van de verloren KNVB-bekerfinale moet worden omgezet in nieuwe energie. Die is hard nodig om te zorgen dat de Ajacieden niet nog verder wegzakken op de ranglijst. Dat is lastig zat, want werkelijk iedereen bij Ajax is klaar met dit seizoen. Maar ja, dit seizoen is nog niet klaar met Ajax.

Daarom zijn we benieuwd hoe jij het zou neerzetten tegen AZ? Posteer je Dusan Tadic weer in de spits of vind je dat Brian Brobbey het toch best naar behoren deed tijdens de bekerfinale?

Kenneth Taylor en Mohammed Kudus zijn ook weer beschikbaar en zou je kunnen inzetten. Maar ten koste van wie? Florian Grillitsch? Davy Klaassen? Zie jij wellicht een rol voor Francisco Conceição weggelegd? Zeker nu Steven Berghuis een twijfelgeval is.

Uiteindelijk moet John Heitinga de puzzelstukjes leggen, maar wellicht kun jij onze trainer aan een stukje ongevraagd advies helpen. Hieronder oppert Jeroen zelfs om met twee spitsen te spelen. Tijd dus om zelf aan de slag te gaan. Je weet het vast beter!

Je kunt je eigen opstelling maken in onze Ajax Life-app. Open deze dus of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Heb je de app al? Zorg dan dat je de meest actuele versie hebt. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met AZ en maak jouw ideale opstelling.

Vergeet jouw creatie daarna niet te delen op socials, voorzien van #heitingaself. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >