Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus en Rensch fit voor AZ-thuis, Berghuis twijfelgeval

John Heitinga kan zaterdag tegen AZ weer een beroep doen op Mohammed Kudus. Daarentegen is het meespelen van Steven Berghuis een vraagteken. De aanvaller kampt met fysieke klachten, opgelopen tijdens de KNVB-bekerfinale.

05 mei 2023 - 11:31
Kudus 1200
Het is fijn Kudus er weer bij te hebben! © Pro Shots

Heitinga laat richting de aftrap weten dat Kudus weer helemaal beschikbaar is om een rol te spelen tegen AZ. De middenvelder moest de bekerfinale nog aan zich voorbij laten gaan, maar deed nadien aan alle trainingen met de groep mee. Ook Devyne Rensch is fit. Hij was invaller in De Kuip en is goed uit de strijd gekomen.

Achter de naam van Berghuis staat echter een dik vraagteken. De aanvaller trainde deze week niet mee en werkte een eigen programma af. Hij moest tijdens de bekerfinale met klachten naar de kant. Die klachten zijn nog altijd niet helemaal weg. Kian Fitz-Jim en Ahmetcan Kaplan moeten het duel met AZ sowieso vanwege blessures aan zich voorbij laten gaan.

Aanbevolen
Heitinga’s elf: welke spelers laat jij goed voetballen tegen AZ?

Heitinga hoopt zaterdag op de steun van het publiek. “In eigen huis weten we ons gesteund door ruim vijftigduizend supporters. We moeten het samen doen. Als team op het veld, maar ook met de supporters. Zij verdienden in De Kuip ook dat we de beker zouden winnen. De kansen om het af te maken, hebben we gecreëerd, maar niet benut. Dat is hard aangekomen. We hebben de wedstrijd maandag geanalyseerd. Daarna lieten we de finale achter ons. We weten wat ons de komende vier duels te doen staat.”

De trainer hoopt tegen AZ op dezelfde geestdrift als tijdens de finale, maar hij is wel van mening dat het voetballend veel beter moet. Positief is Heitinga over Brian Brobbey: “Je zag dat we met een fitte Brian in de ploeg meer diepgang in ons spel hadden. Ik vond hem erg sterk spelen. Het maakte niet uit of hij één of meer verdedigers in zijn rug had en wat ze allemaal deden. De bal was van hem.”

“Hij leverde de laatste weken tijdens de training veel arbeid,” vervolgt Heitinga. “Dat was terug te zien in de 120 minuten van de finale. Die lijn moet hij de komende wedstrijden doortrekken. Datzelfde geldt voor de spelers die minder aan spelen toekomen. Zij laten op de trainingen zien dat ze willen strijden om ook een bijdrage te kunnen leveren tijdens de wedstrijden. En die werklust en mentaliteit is precies wat we nodig hebben de komende vier wedstrijden.”

Aanbevolen
Heitinga hevelt Hato definitief over naar A-selectie: ‘Stimulans voor alle talenten’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >