Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga’s elf: welke knopen hak jij door voor uitduel met Groningen?

Met FC Groningen-uit wacht wederom een belangrijk duel in de strijd om plaatsing voor de voorronde van de Europa League. Als Ajax de derde plek wil vasthouden, moet er in de Euroborg worden gewonnen. Welke Ajacieden stel jij op?

13 mei 2023 - 10:41
H11groaja800
Wijndal, Hato of allebei? © AFC Ajax

John Heitinga hield in zijn beginperiode als interim-trainer vaak vast aan dezelfde basiself, maar ook hij is aan het rouleren geslagen. Soms noodgedwongen door blessures, maar vooral omdat de ideale formatie nog altijd niet is gevonden.

Zo zien we Brian Brobbey de laatste paar duels weer in de spits, terwijl hij het daarvoor moest doen met invalbeurten. Ook in de linies daarachter is het schuiven. Edson Álvarez pendelt constant tussen de verdediging en het middenveld, maar waar komt hij het beste tot zijn recht? 

Aanbevolen
Gekkenhuis op de perstribune!

Precies die keuze heeft weer invloed op de verdere formatie. Als Álvarez op het middenveld speelt, komt er centraal achterin een plekje vrij. Jorrel Hato liet tegen AZ (0-0) een goede indruk achter op die positie, maar maakte vooralsnog de meeste minuten in Ajax 1 als linksback. En dat is weer een plek die Owen Wijndal hoopt te heroveren.

Zo zijn er genoeg knopen die moeten worden doorgehakt richting Groningen-uit. In Heitinga’s elf ben jij de baas. Hou er bij het maken van je opstelling wel rekening mee dat achter de namen van Steven Berghuis en Mohammed Kudus nog een vraagteken staat voor zondag. Over hun meespelen moet nog een beslissing worden genomen. 

Je kunt je eigen opstelling maken in onze Ajax Life-app. Open deze dus of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Heb je de app al? Zorg dan dat je de meest actuele versie hebt. 

Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Groningen en maak jouw ideale opstelling. Vergeet jouw creatie daarna niet te delen op socials, voorzien van #heitingaself.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >