Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga: ‘Natuurlijk kijk ik ook kritisch naar mezelf’

John Heitinga zegt nog altijd niet te weten of hij volgend seizoen hoofdtrainer is bij Ajax. Hij verwacht dat er aankomende week duidelijkheid komt op dat punt. Los van wat Ajax wil, kijkt Heitinga ook in de spiegel.

28 mei 2023 - 17:37
Heitinga 1200
Heitinga gaat ook in de spiegel kijken. © Pro Shots

Ajax zakte op bezoek bij FC Twente weer flink door het ijs. De ploeg verloor terecht met 3-1. Het werd al snel duidelijk dat de Ajacieden voorronde Champions League uit hun hoofd konden zetten. Door winst van PSV in Alkmaar moet Ajax genoegen nemen met play-offs Europa League.

Heitinga sprak in de perszaal van De Grolsch Veste over een verschrikkelijk seizoen. Het duel in Twente was exemplarisch. “We kwamen tot twee keer toe dramatisch uit de kleedkamer. Meteen na rust stapelden we individueel fout op fout. Dan maak je de tegenstander sterk. Dat kan niet op dit niveau. Dit maak je niet snel mee. Maar goed, Twente speelde sowieso veel sterker,” stelde de trainer, die zag hoe Brian Brobbey geblesseerd uitviel in de rust.

Hoe moet het nu verder? Dat is de vraag der vragen. Heitinga kon op de grootste van alle vragen nog altijd geen antwoord geven. “Ik ga ervan uit dat er aankomende week duidelijkheid komt over mijn toekomst. Ik zal voor mezelf ook evalueren. En terugblikken op de afgelopen vier maanden.”

Aanbevolen
Rensch: ‘We weten dat we vaak te slap beginnen’

“Ja, ik denk wel dat ik er het maximale heb uitgehaald,” ging Heitinga verder. “Het ging de afgelopen maanden met vallen en opstaan. De belangrijkste conclusie is dat deze groep niet in balans is. We moeten goed in kaart brengen wat ervoor nodig is om volgend seizoen weer kampioen te worden.”

Wij van Ajax Life wilden weten of Heitinga er zelf nog heil in ziet. Dus even los van wat de club met hem van plan is. Een eenduidig antwoord volgde niet, maar wederom benadrukte de Ajacied in de spiegel te kijken.

“Natuurlijk ga ik voor mezelf terugblikken. Zo zit ik in elkaar. Ik kijk ook kritisch naar mijn eigen handelen. Het allerbelangrijkste is hoe het plaatje er volgend seizoen uiteindelijk uitziet. Kijk, als ik de kans krijgt – of niet – wil ik dat ook graag weten. Het gaat er mij dan om in hoeverre ik vorm kan geven aan een ploeg die zo sterk mogelijk voor de dag komt in een nieuw seizoen.”

Aanbevolen
Klaassen hoopt na Ajaxonwaardig seizoen dat er snel duidelijkheid komt

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >