Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch: ‘We weten dat we vaak te slap beginnen’

Devyne Rensch mocht na de slechte uitbeurt bij FC Twente (3-1) opdraven voor de persconferentie. In de perskamer van De Grolsch Veste blikte hij terug op de vele momenten waarop Ajax weer door het ijs zakte.

28 mei 2023 - 18:11
Rensch 1200 (1)
De scherpte leek totaal niet aanwezig bij Ajax. © Pro Shots

De tukkers hadden lang niet zoveel om voor te spelen als Ajax, maar dat was zeker niet op het veld terug te zien. Het was Rensch ook duidelijk niet ontgaan. “Twente begon superscherp. We weten dat ze goed zijn met druk zetten en ploegen vastzetten. Ze klapten er bovenop. We kwamen er moeilijk uit.”

Toch was het een gekke gewaarwording. Ajax had alles om voor te spelen, maar dat bleek uit weinig. Wat een opeenstapeling van persoonlijke fouten. Zowel direct na de eerste aftrap als meteen na rust. De scherpte leek totaal niet aanwezig bij de Ajacieden, terwijl de belangen zo enorm groot waren.

“We weten van elkaar dat we de eerste tien minuten na rust vaak niet scherp zijn,” was Rensch eerlijk. “Dat we slapjes beginnen. Dat weten we. We zeggen dat ook in de kleedkamer tegen elkaar. We gaven het volledig weg kort na rust. We probeerden het weer op te pakken. Het is lastig om dan de moed erin te houden.”

“Het is een teleurstellend seizoen,” stamelde Rensch vervolgens. “Meer kan ik er niet van maken. Teleurstellend voor ons en voor heel Ajax. Iedereen had het graag anders gezien. Wij ook. Dat is het eigenlijk. Dat we volgend seizoen niet in de Champions League spelen, komt heel hard aan. Het is een klap in ons gezicht.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Natuurlijk kijk ik ook kritisch naar mezelf’

Rensch vindt dat Ajax en de spelersgroep er afgelopen seizoen niet het maximale hebben uitgehaald. “Natuurlijk gingen er veel spelers weg, maar we haalden ook goede spelers terug. Er waren te veel wisselingen. We zijn vooral als team niet goed genoeg gebleken.”

Het is ook niet aan Rensch om ploeggenoten af te vallen of te roepen dat er slecht is ingekocht. De verdediger moet vooral zorgen dat hij zichzelf hervindt. Dat is nog een klus op zich. Hoe kijkt Rensch terug op zijn eigen spel, afgelopen voetbaljaargang?

“Dat was ook teleurstellend. Ik had graag hier gezeten met de schaal en de KNVB-beker. En met een Champions Leagueticket. Maar het is niet zo. Dan is het ook voor mij persoonlijk een vervelend seizoen. Verder ben ik natuurlijk geblesseerd geweest. Voor mij was het de afgelopen maanden vooral zaak om fitter te worden, want dat was ik vaak niet. Inmiddels kan ik hele wedstrijden goed uitspelen.”

Aanbevolen
Klaassen hoopt na Ajaxonwaardig seizoen dat er snel duidelijkheid komt

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >