Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga hevelt Hato definitief over naar A-selectie: ‘Stimulans voor alle talenten’

Jorrel Hato vormt de laatste maanden een lichtpuntje in donkere Ajaxtijden. Terwijl het eerste elftal worstelt met zijn vorm, klopt de zeventienjarige verdediger juist nadrukkelijk op de deur. Vanaf heden is hij officieel onderdeel van de A-selectie.

05 mei 2023 - 13:28
Hato Heitinga 1200
Hato had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. © AFC Ajax

Dat heugelijke nieuws kreeg Hato deze week te horen van hoofdtrainer John Heitinga. Het stemt hem vrolijk. “Dit is een mooi moment. Iets waar ik naar heb uitgekeken toen ik in de jeugd kwam,” laat hij optekenen op het digitale thuis van Ajax.

Hato werd in 2018 door Ajax weggeplukt uit de jeugdopleiding van Sparta. In maart van het vorige jaar zette hij zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. Sindsdien is het snel gegaan met de talentvolle voetballer.

Hij is nog piepjong, maar toenmalig trainer Alfred Schreuder gunde Hato zijn officiële debuut in de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Een ronde later – op bezoek bij De Graafschap – mocht hij zelfs aan aftrap verschijnen. De talentvolle verdediger maakte een solide indruk en heeft inmiddels al elf wedstrijden in Ajax 1 achter zijn naam staan. Bijzonder knap, zeker als je bedenkt dat hij momenteel de voorkeur krijgt boven jongens als Owen Wijndal en Calvin Bassey.

“Ik heb er nog niet bij stilgestaan hoe snel het gaat, maar ik had het ook niet verwacht. Als individu zijn het mooie weken. Ik heb mezelf goed laten zien, waardoor ik de laatste wedstrijden in de basis stond,” vervolgt Hato, die na zijn wissel in de bekerfinale luidkeels werd toegezongen door de Ajaxsupporters.

Aanbevolen
Kudus en Rensch fit voor AZ-thuis, Berghuis twijfelgeval

Het moet hem een speciaal gevoel geven, al kijkt hij zelf vooral vooruit. “Ik wil nu zoveel mogelijk minuten maken en werken aan mijn fitheid, zodat ik het wekelijks negentig minuten kan volhouden,” klinkt het zelfbewust.

Hoewel we allemaal balen van het beroerde seizoen dat Ajax doormaakt, is het mooi te zien dat jeugdspelers ook nu weer hun kans grijpen. Dat hoort bij het DNA van de club. Hato maakt nu officieel deel uit van de A-selectie. Dat maakt hem trots.

“Ik hoorde het deze week van de trainer. Hij vertelde dat ik officieel speler van Ajax 1 ben. Toen hij mij riep, had ik wel verwacht dat er iets ging gebeuren. Vanaf het moment dat we naar de kleedkamers liepen, wist ik het,” glundert Hato, die direct zijn ouders belde om het mooie nieuws te vertellen.

Heitinga legt uit waarom hij de talentvolle verdediger definitief heeft overgeheveld. “Jorrel heeft het met zijn prestaties tijdens trainingen en in wedstrijden afgedwongen en is een voorbeeld voor jongens van Ajax onder 18 en Jong Ajax. Hij is nog maar net zeventien, maar zeer evenwichtig, heeft een goede focus en weet wat hij wil. Nu heeft hij dus ook een eigen plek in de kleedkamer van Ajax 1. Dat is een stimulans voor alle andere talenten in onze opleiding.”

Aanbevolen
Heitinga’s elf: welke spelers laat jij goed voetballen tegen AZ?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >